StoryEditorOCM
Crna kronikaRUŽAN INCIDENT

Opća makljaža na krštenju djeteta u restoranu, slavljenici pretukli bend, otac vikao pjevačici da je kurva!?

Piše Šibenski.hr
5. rujna 2023. - 20:46

Četiri osobe (24, 24, 30 i 48) koje su 11. ožujka oko 21 sat na proslavi krštenja djeteta u restoranu „Spare Ribs Grill“ u Rudeškoj cesti u Zagrebu fizički nasrnule na članove glazbenog sastava koji je svirao na proslavi te na više gostiju proslave osuđene su za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i uništavanje tuđe imovine, javlja Danica.hr.

Otac djeteta Stjepan (30) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 mjeseci (od čega šest mjeseci bezuvjetno), Danijel (24) je osuđen na devet mjeseci bezuvjetnog zatvora, Petar (24) na devet mjeseci uvjetnog zatvora, a Mijo (48) na osam mjeseci uvjetnog zatvora.

Spomenuta četvorka glazbenom sastavu mora podmiriti 3000 eura odštete, a pjevačici će isplatiti odštetu u iznosu od 100 eura. Platit će i 900 eura troškova kaznenog postupka.

Kako stoji u presudi, Stjepan je te večeri u jednom trenutku počeo vikati na pjevačicu benda te je nazvao "kurvom". Rukama je udarao po mikrofonu, a nogama po stalku zvučnik benda. Ubrzo su mu se pridružili Petar i Danijel. Njih su trojica potom stala udarati po opremi i instrumentima benda i bacati je okolo.

Radilo se o dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari, navodi se u presudi.

Kad su im zbog toga prigovorili članovi benda, Danijel je nasrnuo na voditelja benda, udario ga šakom u glavu.

Stjepan, Petar i Mijo nakon toga su izudarali goste restorana i oborili ih na tlo. Stjepan i Mijo jednog su nogama udarali u glavu i tijelo kad je pao pokraj šanka. Petar je na njega bacao stolicu, staklene čaše i boce. Kad je napadnutom drugi gost priskočio u pomoć, Petar je na njega bacio staklenu bocu.

Voditelj benda zadobio je krvni podljev oka, prijelom nosnih kostiju i nosne pregrade s krvarenjem u nosnu šupljinu. Jedan gost zadobio je brojne oguljotine po glavi i tijelu te krvni podljev vjeđa oka, a drugi brojne krvne podljeve, razderotine na sredini tjemena i prijeloma krune zuba, stoji u presudi.

Bend je te večeri oštećen za iznos od 3000 eura, a pjevačica za iznos od 100 eura.

Presuda je donesena na temelju sporazuma tužitelja i optuženika koji su se suglasili s kaznama, piše Danica.hr

28. travanj 2024 07:34