StoryEditor
Crna kronikaSretan kraj

Okončana drama oko nestanka šibenske tinejdžerice za kojom je tragala cijela Hrvatska! Matea Anaković: Mama, tata…, evo me došla sam, oprostite mi!

Piše Ante Talijaš
29. travnja 2018. - 15:02

Devet dana i osam sati trajala je bezuspješna policijska potraga za nestalom 17-godišnjom Šibenkom Mateom Anaković. Policija je nije pronašla, već se Matea sama pojavila u subotu navečer u svom roditeljskom domu u Ulici Petra Preradoviča u Šibeniku iz kojeg je u nepoznatom pravcu otišla u 20. travnja, u petak oko 14,30 sati Matea se, kako doznajemo, pojavila na kućnom pragu i obratila svojim roditeljima Maji i Igoru riječima: Evo me došla sam, oprostite mi!

O Mateinom povratku izvijestili su u nedjelju ujutro iz Operativno-komunikacijskog centra kratkom sms porukom u kojoj je stajalo: Matea Anaković sinoć se vratila kući. Tako je okončana drama oko nestanka ove učenice drugog razreda šibenske Medicinske škole za kojom je tragala cijela Hrvatska.

-Mogu vam samo reći da je Matea dobro. Išli smo na policiju na obavijesni razgovor. Drugo vam ništa više ne mogu kazati – kratko nam je kazao otac Igor u nedjelju ujutro. Iz tona njegovih riječi bilo je primjetno veliko olakšanje i sreća što je ova drama okončana Mateinim povratkom.

A gdje je i s kim bila ova mlada Šibenka, službenih informacija nema.
-Pošto je riječ o maloljetnoj osobi, ne možemo izlaziti sa informacija kojima raspolažemo o ovom slučaju – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Kako smo već pisali o ovom nestanku, Matea Anaković prema izjavama ljudi koji su je vidjeli, nakon odlaska od kuće sjela je u bijeli automobil koji je čekao u gradskoj četvrti Baldekin. U prilog tezi je Matea pomno isplanirala svoj bijeg ide i činjenica da je iz mobitela izvadila karticu i ostavila je u svojoj sobi, a mobitel ponijela sa sobom.

Nestanak svoje kćeri prijavila je u subotu, dan nakon njezinog odlaska, majka Maja. Naime, roditelji nisu reagirali isti dan, jer je Matea prijašnjih godina u mlađoj dobi znala otići od kuće, ne javljajući se roditeljima, ali to je bilo nakratko dan-dva. Trećeg dana nestanka svoje kćeri otac Igor Anaković kazao nam je kako je uvjeren da je Matea žrtva manipulacije nepoznatih osoba preko društvenim mreža i da je toj razlog njezina odlaska.

Igor Anaković bio je tajnik Udruge šibenskih navijača 'Funcuta'. U fokusu šire javnosti Igor se našao nakon što je zadobio teške tjelesne ozljede glave, kada je u središtu Šibeniku, prije nogometne utakmice Kupa Hrvatske između Šibenika i Hajdukia, veća skupina pripadnika splitske Torcide napala 'Funcute'.

U tom navijačkom obračunu jedan od 'torcidaša' nekoliko je puta metalnom palicom udario Igora Anakovića po glavi te je bio operiran u šibenskoj bolnici. Igor se uspješno oporavio od zadobivenih ozljeda, a kratko prije Mateionom nestanka umrla mu je majka.

Kamen sa srca pao je Mateinim povratkom njezinim nastavnicima i profesorima u Medicinskoj školi Šibenik, u kojoj upravo djed ove srednjoškolke radi kao domar i koji je prvi izvijestio svoju kćer Maju, Mateinu mamu, da se ona tog petka 20. travnja nije pojavila u školi.

Podsjetimo ova šibenska srednjoškolska ustanova zavijena je u crno, nakon smrti njihova učenika prvog razreda Franka Silova iz Laškovice, koji se utopio nadomak otočiča Visovac prije mjesec i pol dana. 

Izdvojeno

22. listopad 2020 11:05