StoryEditorOCM
Crna kronikahoror u puli

Odmor iz pakla : ženu i kćer opljačkali na spavanju, pa ih vlasnik apartmana izbacio na ulicu!?; 'Već dvije godine živim u Irskoj i sada me ovo ljetovanje podsjetilo zašto sam otišla iz Hrvatske'

Piše PSD
16. lipnja 2019. - 13:17

Hrvatica koja živi u Irskoj još će dugo pamtiti ljetovanje u Puli, ali ne po dobrom. Usred noći provalnik je ušao u apartman u kojemu je spavala s maloljetnom kćeri i uzeo im sav novac, dokumente i mobitel, pišu Vijesti.hr.

No gore od same pljačke bila je potpuna nezainteresiranost vlasnika apartmana koji ih je, takve bez dokumenata i novca, nakon svega - izbacio na ulicu.

Turistica Žana Kondres i njezina kći ostale su bez svega osim dječjeg mobitela nakon provale u apartman u kojemu su spavale. Dogodilo se to u Premanturi pokraj Pule. "Spavala sam i uletio je u apartman. Uzeo mobitel, pokupio je ruksak, od male hlače i kroz balkonska vrata je izletio van", ispričala je Kondres. 

"Najgori mi je osjećaj da je meni i mojoj maloljetnoj kćeri iznad glave bio netko po noći, u 4 ili 5 sati ujutro, dok sam spavala. Da smo se slučajno probudile u tom trenutku, tko zna što bi bio spreman napraviti", kaže Kondres za Vijesti.hr. 

"Meni je bilo strava... Kad sam skužila otvorena vrata... kao iz hororca. Stvarno, nisam to nikad očekivala", kazala je Žanina kći Satja Kondres. 

Vlasnika apartmana, talijanskog državljanina, zamolile su za povrat novca, zbog neugodnosti i smještaj do idućeg četvrtka, kada će dobiti nove dokumente kojima se mogu vratiti u Irsku.

"Ima praznih apartmana i mogao mi je bez problema izaći ususret, ali eto nije. Kasnije sam ih još zvala da ih zamolim jer nemam kuda. Više mi se ne javljaju. Znači, ta tajnica više uopće ne diže telefonsku slušalicu", kazala je Kondres za Vijesti.hr. 

Ništa bolja nije bila ni reakcija policije, tvrdi Žana. Iako oni tvrde da je očevid obavljen - Žana ima razloga za sumnju. "Inspektor nije došao do recepcije i nije tražio ključ da se otključa apartman jer naš recepcionar nije uopće znao da je čovjek bio tamo. Znači, ja kad sam zvala policiju, oni su rekli da je ta stvar za njih završena, i da je to to", kaže Kondres. 

"Ovaj slučaj nije završen za policiju. Policijski službenici izišli su na mjesto događaja. Obavili su one radnje koje su u tom trenutku mogli obaviti. Nastavljamo provoditi izvide i tragati za počiniteljem", kazala je Suzana Sokač, policijska službenica za odnose s javnošću, pišu Vijesti.hr.

Nakon dvije godine života u Irskoj ovo ju je ljetovanje, tvrdi Žana, podsjetilo na to zašto je otišla iz Hrvatske.

16. travanj 2024 10:29