StoryEditor
Crna kronikaGDJE SU MILIJUNI?

Odbjegli bankar predao se bez ukradenog novca: Družio se s osobama iz krim miljea, shvatio je da je sigurniji iza rešetaka?

Piše Dušan Miljuš/JL, PSD
19. studenog 2019. - 14:03

NOVO

Odbjegli bankar Srđan Djaković u policijsku postaju ušetao je, ali bez novca kojeg je "popalio" iz poslovnice OTP banke u Vrlici zbog čijeg je zatvaranja i odlučio "opelješiti" novac kojeg je prethodno naručio za isplatu klijentima.

Kako Jutarnji list doznaje iz izvora bliskih istrazi, osim što je vratio 229.000 eura i 100.000 švicarskih franaka, o čemu smo pisali ovdje, Djaković je u međuvremenu "presušio" i nije policiji otkrio gdje je ostatak iznosa većinom u eurima, a procjenjuje se da je ukupna šteta nanesena OTP banci oko 11,2 milijuna kuna.

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture OTP banke imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je pokupiti novac i pobjeći iz Hrvatske.

Kako doznajemo, društvo u kojem se kretao od bijega nakon petka 8. studenog u BiH uglavnom su bile osobe iz krim miljea, a s tolikom količinom novca nije mu bilo ni sigurno ostati jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam lovina, ali ne samo od strane pravosuđa.

To je kako doznajemo bio razlog zbog kojeg se odlučio predati i vratiti u Split, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa stotinama tisuća eura.

Sada za policiju i banku ostaje enigma gdje je završio novac, ali sasvim je izvjesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju posjeduje.

RANIJE

Srđan Djaković (59), odbjegli bankar koji je osumnjičen da je iz vrličke banke nestao s više od 11 milijuna kuna predao se u utorak ujutro splitskoj policiji.

Djaković se pojavio na vratima policijske uprave oko 9 sati, nakon čega je uhićen.

Još prošlog tjedna objavljeno je da je policija u srijedu preko signala mobitela locirala u blizini Sarajeva. U međuvremenu je Djaković ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Podsjetimo, kada su zaposlenici vidjeli da prošlog ponedjeljka Djaković, koji jedini ima ključ sefa, nije došao na posao, zvali su u Sinj. U Vrliku je nakon njihova poziva došao voditelj sinjske poslovnice OTP banke koji ima rezervni ključ i on je tim ključem otključao sef u kojem ih je sve dočekalo veliko iznenađenje i mali milijun upitnika.
 

Po Vrlici kruži priča da je Srđan Djaković tog petka, 8. studenog, prije nego što je s 11 milijuna i 228 tisuća kuna krenuo u bijeg preko granice, vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja. Djaković je prije bijega ostavio još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj novac je njegov sin prošlog tjedna predao policiji.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 11:36