StoryEditorOCM
Crna kronikaZašto baš on?

Očajna majka 13- godišnjeg dječaka koji se utopio na Braču: Moj sin bio je sportaš, plivao je od druge godine... Liječnici kažu da je imao izljev krvi u mozak

Piše PSD
1. kolovoza 2017. - 15:09

Moj Luka je, tvrde liječnici, imao izljev krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svijest i potonuo. On se rodio na otoku, plivao je od druge godine - u Dunavu, u oceanu, moru... Aktivan je sportaš, stalno je vrijeme provodio na košu, biciklu. Svakog mjeseca je imao redovne preglede. Zašto on? Ne mogu vjerovati da mog djeteta više nema!, tako za novosti.rs priča Jelena, majka Luke Milinkovića (13), koji je stradao u subotu na Braču.

Dječak, čiji je otac inače poznati argentinski odbojkaš Markos Milinković, s obitelji je otišao na ljetovanje u Hrvatsku. Prvoga dana, nakon što je s prijateljima vozio kajak, otišao je roniti. Ubrzo je jedan od turista primjetio tijelo kako pluta. Luku su izvukli iz mora, ali dječaku nije bilo spasa.
- Mi smo bili na dječjoj plaži - priča Jelena, kroz suze, neutješna, poražena.

- Sjedili smo, gledali u malu djecu. Luka je s prijateljima iz razreda otišao na kajak. Javio mi se, kao i uvijek. Inače, sam ide u školu, sam ide na Štrand.
Lukina majka pokušava pronaći riječ. Njen sin se bavio sportom cijelog života, poput svog oca, odbojkaša Markosa Milinkovića. Jak, energičan, pun života, takav je bio Luka, koji je trenirao odbojku u OK "Vojvodina". Njegovi najbliži, prijatelji i rodbina, svi su došli u Hrvatsku, kaže Jelena za novosti.rs.
- To je mirno more, uvala - očajna je Jelena.

- Sad moramo čekati zbog procedure iz ambasade. Ne idem kući bez njega, bez mog djeteta!
Lukin otac Markos živi u Argentini, gde mu je i javljeno za tragediju, pa je odmah krenuo u Hrvatsku. Vijest o nesreći poput bombe je odjeknula i šokirala sve koji su poznavali mladog sportaša. U njegovom klubu i Osnovnoj školi "Vasa Stajić", koju je pohađao, još ne mogu povjerovati da je Luka, izuzetno spretan, visok i jak, kako ga opisuju, preminuo, pišu novosti.rs.
 

27. travanj 2024 05:34