StoryEditorOCM
Crna kronikaPREKINUTO PRVO ROČIŠTE TREĆEG SUĐENJA TOMI HORVATINČIćU

Obrana zatražila izuzeće suca Jurišića, a optuženi Horvatinčić izjavio da vjeruje u hrvatsko pravosuđe

Piše Ante Talijaš
6. srpnja 2018. - 19:35

Pred izmijenjenim sudskim Vijećem i pod predsjedavanjem novog suca Ivana Jurišića, na Općinskom sudu u Šibeniku održano je prvo ročište trećeg suđenja zagrebačkom poduzetniku Tomi Horvatinčiću (71), optuženom da je svojom jahtom Santa Marina prije sedam godina u primoštenskom akvatoriju usmrtio talijanski bračni par Salpietro na jedrilici 'Santa Piacenza'.

Ovo prvo ročište ponovljenog suđenja trajalo je samo deset minuta, jer je odvjetnički tim Tome Horvatinčića podnio zahtjev o izuzeću suca Ivana Jurišića. Kako o ovom zahtjevu treba odlučiti predsjednica Općinskog suda, to je ročište prekinuto, a suđenje će se nastaviti na jesen.

-Zahtjev za izuzećem suca Jurišića, podnijeli smo iz razloga što je njegova supruga zamjenica šibenskog općinskog državnog odvjetnika, a poznato je da ovo državno odvjetništvo zastupa optužbu – kazao je Branko Baica, šibenski odvjetnik Tome Horvatinčića.

- Zatražilo smo izuzeće, ne zbog osobne ličnosti suca Jurišića, već smo to učinili jer treba voditi računa o svakom objektivnom elementu nepristranosti suđenja i treba izbjeći i najmanju činjenicu koja bi utjecala na objektivnost suda – dodao je zagrebački odvjetnik Veljko Miljević, branitelj Horvatinčića.

Ispred zgrade šibenskog suda optuženi Horvatinčić odaslao je poruku javnosti.
-Poručio bih svima onima, koji me blate, i koji se preko društvenih mreža izruguju mom zdravstvenom stanju, da im ne bi poželio da im se dogodi ovo što i meni. Vjerujem u hrvatsko pravosuđe, u svjedoke, u vještačenje, vjerujem u medicinske nalaze. Upravo ću i na ovom ponovljenom procesu ustrajati na svojoj opširnoj dokumentaciji koja govori o mojoj bolesti prije i poslije nesreće – rekao je Tomo Horvatinčić.





 

04. svibanj 2024 09:55