StoryEditor
Crna kronikavelika tuga

Objavljeni detalji tragedije na Viru: ‘Ugledao sam trogodišnjaka u bazenu, obučenog, izvukao sam ga, ali prekasno...‘

Piše Šibenski.hr
9. kolovoza 2022. - 18:06

Povodom tragičnog utapanja djeteta u jednoj kući na otoku Viru, a koje se dogodilo u ponedjeljak, policija se u utorak oglasila priopćenjem.

Utvrđeno je da je dijete u jednom trenu samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dijete iz bazena u besvjesnom stanju.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je preminulo, priopćeno je iz zadarske policije.

Obitelj kojoj se dogodila tragedija došla je na Vir na ljetovanje iz unutrašnjosti. Dječak je za nekoliko dana trebao proslaviti treći rođendan.

- Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na sve nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije, rekao je načelnik Općine Vir Marin Radović za Zadarski.hr.

Kako je kazao, roditelji su bili u neposrednoj blizini, no očigledno samo trenutak bio je dovoljan da se dječačiću nešto dogodi.

- U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta s drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika, ispričao je načelnik.

- Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije, nažalost bilo uspješno, bio je potresen vlasnik apartmana.

26. rujan 2022 07:20