StoryEditor
Crna kronikaUBOJSTVO U KOŠKI

Objavljena presuda za okrutni zločin koji je zgrozio Hrvatsku: nožem izbo 17-godišnju djevojku i pustio je da u mukama iskrvari, evo koliko će dugo ležati u zatvoru

Piše PSD
6. svibnja 2019. - 20:35

Na suđenju zatvorenom za javnost izrečena je nepravomoćna presuda 25-godišnjaku zbog okrutnog ubojstva 17-godišnje djevojke u Koški u studenom 2016. godine, javlja Glas Slavonije.

U objavi Županijskog suda Osijek navodi se kako je Matej Šustek proglašen krivim za kazneno djelo teškog ubojstva te ga je sudsko vijeće osudilo na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina. Mateju Šusteku produljen je istražni zatvor koji po tom rješenju može trajati do pravomoćnosti ove presude.

Početkom travnja Našičanin je nakon mišljenja sudskih vještaka proglašen sposobnim za suđenje. Suđenje Šusteku započelo je u rujnu 2017. godine, no prekinuto je jer su stručnjaci nakon medicinsko-psihijatrijskog vještačenja utvrdili da nije sposoban za suđenje.

Naime, sudski vještak psihijatar odmah je, u svom prvom nalazu i mišljenju, naveo da Šustek nije raspravno sposoban i preporučio da ga se pošalje na vještačenje u Vrapče. Tako je i bilo. Prevezen je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, odakle je svakodnevno vožen u Vrapče, gdje su liječnici vještačili njegovo stanje.

Šustek je na početku suđenja 2017. kazao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubojstvo 17-godišnjakinje. Njegova obrana zvučala je potpuno bizarno. Branio se da ga je na dan prije ubojstva djevojke s kojom je bio mjesec dana u vezi “posjetio” njegov najbolji prijatelj Michael De Santa (lik iz videoigrice Grand Theft Auto, nap. a.) i rekao da je treba eliminirati.

U suludom iskazu dalje je kazao kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničkog kolodvora u Našicama, što je i učinio, odjenuli su kombinezon koji je on donio te su se odvezli u Košku, gdje su pričekali 17-godišnjakinju sat vremena.

“Kada je došla, lik iz igrice je uzeo nož i zabio ga u njezinu lijevu stranu vrata... Kada je počela bježati, Michael de Santa ju je nastavio ubadati...”, nepovezano je tada pričao Šustek.

Prema optužnici, tog kobnoga 6. studenoga Matej je nazvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkom kolodvoru u Koški. Ona je, ne sluteći ništa, sjela na bicikl i iz Ordanje došla na dogovoreno mjesto. Matej je izišao iz vlaka i odveo ju do obližnjeg silosa.

Ondje ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat. Dok se gušila u vlastitoj krvi i pokušavala pobjeći, krvnik ju je hvatao za ruke i nastavio ubadati nožem nanijevši joj još devet ubodnih i reznih rana. Da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i sjeo na vlak za Našice, piše Glas Slavonije.

#UBOJSTVO#PRESUDA#KOŠKA#MATEJ ŠUSTEK

Izdvojeno

07. srpanj 2020 14:40