StoryEditorOCM
Crna kronikaDivljaštvo kraj Šibenika

Obiteljskom nasilniku mjesec dana iza rešetaka: automobilom se zaletio na suprugu, žena spašavala život skokom pored ceste

Piše šibenski.hr
17. prosinca 2020. - 18:39

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji, doznaje se u šibenskom Tužiteljstvu.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 40-godišnjak od 31. svibnja 2015. do 29. kolovoza 2020. u mjestu pored Šibenika te tijekom boravka u Bosni i Hercegovini, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, pod utjecajem alkohola, u više navrata fizički nasrtao na suprugu i prijetio joj smrću, čime je kod oštećenice izazvao nesigurnost i strah te je doveo u ponižavajući položaj, kazali su u DORH-u.

- Osnovano se sumnja i da je 8. prosinca 2020. u popodnevnim satima, u mjestu pored Šibenika, dok je upravljao svojim osobnim automobilom uočio suprugu kako stoji uz cestu pa je, kako bi ju ustrašio i uznemirio, vozio sve većom brzinom i kada je došao mjesta gdje je ona stajala, naglo je skrenuo vozilom u ulicu prema oštećenici koja se, u strahu da će je udariti vozilom, bacila van kolnika.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana- izvijestili su iz šibenskog Općinskog državnog odvjetništva.

20. travanj 2024 03:52