StoryEditorOCM
Crna kronikaTuga u Čistoj Velikoj

Obitelj, prijatelji i mještani oprostili se od Marina i Silvane Šunjerge koje je proteklog vikenda ubio sin jedinac (FOTO)

Piše Ante Talijaš/Jutarnji list
29. ožujka 2017. - 20:59


U grobnicu obitelji Šunjerga na mjesnom groblju u Čistoj Velikoj zajedno su pokopani splitski specijalac Marin Šunjerga (45) i njegova supruga Silvana, koje je protekle subote mučki ubio njihov sin jedinac, 19-godišnji Tin. Supružnici su pokopani, uz počasnu paljbu voda splitske Specijalne policije i ostale vojne počasti. Prije polaganja u grob, hrvatska zastava s Marinova lijesa predana je njegovim roditeljima, ocu Željku i majci Kristini.
 
Posljednju počast mučki ubijenom bračnom paru, došlo je odati oko tri tisuće građana Čiste Velike, Vodica, Šibenika i susjednih mjesta, koji nisu mogli sakriti suze. Među njima, bilo je stotinjak splitskih specijalaca, te Marinovi ratnih suboraca iz oklopne bojne 113. brigade i brojni drugi branitelji.
 
Prigodno bogoslužje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.
 
- Ovom smrću možda je i najviše pogođen počinitelj ovog zločina i njemu treba pomoći. Na mržnju ne smijemo uzvratiti mržnjom i osvetom – kazao je, među ostalim biskup Rogić.
 
Dirljivim riječima od Marina i supruge Silvane oprostio se zapovjednik Specijalne policije BATT Anton Dražina, dok je pred ljesovima pročitano oproštajno pismo koje je svojoj kćeri posvetila Nevenka Storić.
 
Podsjetimo, Marina i Silvanu sin je ubio hicima iz pištolja u potiljak u subotu. Tin Šunjerga je na saslušanju priznao krivnju i kazao kako mu je žao no kako više nije mogao izdržati stalne prigovore roditelja. Roditelje je ubio svjesno i planski, a trenutno se nalazi u pritvoru.
 
Trojica mladića koja su znala za stravično ubojstvo branit će se sa slobode, a tereti ih se za kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

 

24. travanj 2024 08:10