StoryEditor
Crna kronikašokantan zločin

Novi zaplet u slučaju ubijene Jasmine čiji je leš nakon gotovo 20 godina pronađen u zamrzivaču obiteljske kuće: ako se za 30 dana ne podigne optužnica, njezina sestra Smiljana ide na slobodu!

Piše JL
16. svibnja 2019. - 12:06

Smiljana Srnec (45) još će mjesec dana provesti u varaždinskom zatvoru zbog opasnosti da bi mogla ponoviti kazneno djelo. Odlučila je to u srijedu ujutro sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda odbivši prijedlog tužiteljstva da se pritvor produlji za maksimalna tri mjeseca, do sredine kolovoza, piše Jutarnji list.

Time je jasno dala do znanja tužiteljstvu da u idućih 30 dana mora okončati istragu o jednom od najintrigantnijih zločina u povijesti hrvatske kriminalistike.

Strava u Međimurju: u kući pronašli mrtvo tijelo, sumnja se da je riječ o djevojci nestaloj prije 18 godina koja je živjela u toj kući

Naime, od ubojstva Jasmine Dominić, 21-godišnje studentice zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti koja je ubijena u ljeto 2000., do otkrića njezina tijela u zamrzivaču obiteljske kuće u Novoj 2 u Palovcu prošlo je gotovo 19 godina.

Zabrinuta lica, potištena Smiljana Srnec u srijedu je u pratnji pravosudne policajke i policajca dovedena na ročište na varaždinski Županijski sud.

- Sutkinja istrage odlučila je produljiti pritvor jer i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, ali više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke jer su u međuvremenu svi ispitani - rekao je Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Pavlic nam je potvrdio da su, po dozvoli suda, Smiljanu Srnec u pritvoru posjetili članovi obitelji (Smiljana ima majku, supruga i tri kćeri, od kojih su dvije maloljetne). Tijekom istrage ispitani su članovi njezine uže obitelji i svi oni su prihvatili zakonsku blagodat te nisu svjedočili. Ispitani su i članovi šire obitelji, među ostalima ujak Smiljane Srnec koji je svojevremeno prvi otišao u policiju u Čakovec i prijavio da je Jasmina mogla biti žrtva kaznenog djela.

Tek nakon što je to učinio ujak, koji je bio angažirao i vidovnjaka, nestanak su prijavili i njezini roditelji, majka Katarina i otac Martin, koji je u međuvremenu preminuo.

- Smiljanin suprug Ivica ponekad dođe na kavu, ali ništa se tu više posebno ne komentira - rekao je u srijedu za Jutarnji list jedan palovečki obrtnik koji kaže kako se u mjestu i u lokalnoj gostionici više nitko posebno ne osvrće na zločin koji je to međimursko selo u općini Mala Subotica doveo u središte pozornosti medija.

Susjed progovorio o hororu koji je ugledao kada je zavirio u škrinju s tijelom ubijene Jasmine: Nikad takvo nešto nisam vidio! Smiljana nikad nije dala da se taj zamrzivač pomiče...

U međuvremenu je sutkinja čakovečkog Općinskog suda objavila je još 29. ožujka oglas o provedbi jednostavnog stečajnog postupka nad Smiljanom Srnec. Prijedlog je podnijela FINA, a financijska je agencija ustvrdila da Smiljana Srnec nije dostavila popis imovine i iz toga zaključila da nema imovine iz koje se mogu namirivati vjerovnici. Oni su pak u istom oglasu pozvani da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis njezine imovine koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni stečaj bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje.

Nije poznato je li itko dostavio takav popis, no s obzirom na to da je Smiljana Srnec bankrotirala, pitanje je i odakle će se platiti sudski troškovi, koji će najvjerojatnije pasti na teret proračuna.

- Nemam uopće veze s njima, ne viđam ih i ne zanimaju me - rekao je jedan rođak Smiljane Srnec po majčinoj liniji i poklopio slušalicu.

- Ovdje se taj slučaj više gotovo i ne spominje. Njezini dolaze u trgovinu, oni ništa ne govore, a mi ih ništa ne pitamo. Danas smo se podsjetili cijelog slučaja jer se znalo za to ročište - rekla je prodavačica u mjesnoj trgovini i dodala:

- Sad se više priča o nestanku našeg mještanina koji je otišao od kuće.

Kako nam je potvrđeno u PU Međimurskoj, 25. travnja od kuće u Sportskoj ulici 28, gdje je živio s obitelji, udaljio se 52-godišnji Stjepan Vidović. Ta je ulica nedaleko od one u kojoj je nađeno tijelo Jasmine Dominić. Vidoviću nema traga ni glasa. Otišao je od kuće odjeven u traper jaknu, svijetloplavu majicu i traperice, piše Jutarnji list.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 15:34