StoryEditorOCM
Crna kronikaTuga u Kutini

Nova tragedija na cesti: 19-godišnjak kamionom naletio na 14-godišnjaka, nesretni dječak preminuo u bolnici

23. studenog 2019. - 15:29

Dječak je poginuo u prometnoj nesreći u petak navečer, oko 20,20 sati, u Kutini kad je u njega udario kamion u nenaseljenom odvojku Ulice Stjepana Radića.

Nesreća se dogodila kad je 19-godišnji vozač teretnim vozilom kutinske registracije, zbog neprilagođene brzine stanju ceste i slaboj vidljivosti prednjim desnim i prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u 14-godišnjeg pješaka, koji se uz rub kolnika na njegovoj prometnoj traci kretao bez reflektirajućih oznaka, izvijestila je policija.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke dječak je od siline udarca odbačen u odvodni kanal, a zbog teških ozljeda opasnih po život vozilom hitne pomoći prevezen je u sisačku Opću bolnicu gdje je u subotu ujutro preminuo.

Očevid na mjestu nesreće, uz policijske službenike, vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem nalogu je naložena obdukcija preminulog.

Vozač je alkotestiran, te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega bit će podnesena kaznena prijava.

23. travanj 2024 11:30