StoryEditorOCM
Crna kronikanasilni izlazak

Noćna drama u Sinju: vozač pun ‘speeda‘ pomahnitao kada ga je zaustavila patrola, šipkom po glavi odalamio policajca, u Cliju mu našli i opasno oruđe

Piše PSD.
23. veljače 2020. - 17:13

Izlazak petkom ostat će u pamćenju 36-godišnjaku koji je uhićen zbog napada šipkom na interventnog policajca kada ga je u Sinju oko ponoći zaustavila patrola.

Pojašnjenje nasilnog ponašanja može se naći u činjenici da je kod sebe imao 60 grama amfetamina “speed”, stimulansa koji kod pojedinih konzumenata izaziva agresiju. Uz prijavu za prisilu prema službenoj osobi te dilanja opojne droge privest će se sucu istrage u nedjelju poslijepodne.

U petak navečer malo prije ponoći pripadnici Interventne jedinice policije zaustavili su u Ulici Domovinskog rata osobni automobil Renault Clio, splitskih registarskih oznaka. Kako saznajemo od Željke Radošević iz PU splitsko-dalmatinske, 36-godišnji vozač je prilikom legitimiranja vrijeđao policijske službenike.

- U daljnjem postupanju kada je zatraženo da iziđu iz vozila, šipkom je napao policijskog službenika te je savladan uz korištenje sredstva prisile tj. spreja s nadražujućom tvari - kazala nam je.

Uobičajeno šturi službeni opis događaja nimalo ne dočarava što se dogodilo nakon zaustavljanja splitskog vozača. Kako saznajemo, 36-godišnjak iz Sinja ne samo da je vrijeđao nego je doslovno urlao na interventne policajce dok je još bio u vozilu.

Kada se napokon odlučio izaći, jednom rukom je odgurnuo policajca dok je drugom dograbio metalnu šipku iz vozila i njome ga odvalio po glavi.

U pomoć kolegi priskaču druga dvojica interventnih policajaca, jedan prska nasilnika sprejem dok mu je drugi uspio udarcem “tonfom” po ruci izbit šipku iz ruke. Bacaju ga na tlo, stavljaju mu lisičine, a 36-godišnjak se otima svom snagom iz njihovih ruku.

Nakon pretrage kod njega je nađena droga, točno 60,4 grama speeda. Osim šipke u vozilu je nađen cijeli arsenal hladnog oružja i oruđa: nož, debeli lanac i kosir tako da je policajac imao sreće da vozaču nešto od toga nije bilo pri ruci.

Prije kriminalističke obrade 36-godišnjak je odveden u KBC Split na vađenje krvi radi utvrđivanja prisutnosti alkohola ili droga te zbog modrica i oguljotina koje je zadobio. Liječnička pomoć je pružena i interventnom policajcu za kojeg se još uvijek ne zna je li ozljeda glave lakša ili teža.

Kriminalističko istraživanje nad nasilnim vozačem je provedeno u Policijskoj postaji Sinj te je u subotu uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku. Kako se nad njim traži određivanje istražnog zatvora, u nedjelju će da ispitati sudac istrage.

18. travanj 2024 21:41