StoryEditorOCM
Crna kronikazbog epidemioloških mjera

Poznat po pljačkama banaka: Šibenčanin Dražen K. (53) planirao ubojstva najviših državnih dužnosnika i njihovih obitelji?

Piše Šibenski.hr, Dušan Miljuš/JL
21. studenog 2022. - 16:02

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 53-godišnjaka kojeg terete za pripremu terorizma, javlja Dnevnik.hr. Kazneni zakon za to kazneno djelo predviđa kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Optužnica 53-godišnjaka tereti da je od 27. siječnja 2020. do 1. ožujka ove godine na području Šibenika i Vodica, nezadovoljan radom vlasti i propisanim mjerama zbog korone, skidao s interneta i na tabletu čuvao fotografije najviših državnih dužnosnika i njihovih članova obitelji.

Također, u tablet je pohranjivao i fotografije predstojnika i ravnatelja zdravstvenih institucija, istaknutih znanstvenika i profesora, sudaca Ustavnog suda, saborskih zastupnika, zastupnika u Europskom parlamentu, bivših državnih dužnosnika, predstavnika medija i novinara, predstavnika crkvenih vlasti, kao i fotografije nekoliko veleposlanstava, zgrada drugih institucija i televizijskih kuća.

Preko interneta i aplikacija 53-godišnjak je preuzeo više videozapisa osobe koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. godine u više gradova pozivala građane na rušenje aktualne političke vlasti.

Sakupio je i adrese na kojima stanuju najviši državni dužnosnici, kao i ravnatelji jednog zavoda i bolnice. Pretraživao je i na tablet pohranjivao kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni dužnosnici i ravnatelji, kao i mjesta na kojima se nalaze pojedina veleposlanstva i jedna televizijska kuća.

Tereti ga se da je pri planiranju ubojstva i napada na nositelja aktualne političke vlasti i društvenih struktura nabavio fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja.

Kod sebe je imao dva pištolja i dva spremnika s većim brojem streljiva, automatsku pušku s prigušivačem i laserskim ciljnikom te veći broj pripadajućih spremnika sa streljivom, kao i dvije ručne bombe i dva noža.

53-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru.

Kako smo neslužbeno doznali, radi se o Šibenčaninu Draženu K., koji se nalazi u zatvoru zbog niza pljački banaka koje je počinio u zadnjih nekoliko godina.

26. travanj 2024 13:32