StoryEditorOCM
Crna kronikauništeni snovi

Nepoznati vandali brutalno pretukli 17-godišnjaka: Trebao sam ući u reprezentaciju, ali sad više nemam šanse; Majka: Najstrašnije je ono što je rekao liječnik...

Piše JL
30. svibnja 2018. - 13:18

Smrskana jagodična kost i dvije metalne pločice ugrađene u predjelu lica epilog su brutalnog napada na maloljetnog F. I. (17) iz Osijeka, kojeg su u srijedu, 23. svibnja, u večernjim satima u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. napale tri nepoznate mlađe muške osobe.

Sve se odvilo, kaže za Jutarnji ovaj mladić s vidljivim krvnim podljevima ispod lijevog oka, brzo kao u filmu.

- Prolazio sam kroz park. Bilo je oko 21.30 sati kada su naišla ta tri tipa i nešto mi dobacila. Ja sam im odgovorio i u sljedećem trenutku krenuli su prema meni. Koliko se sjećam, prvi sam udarac izbjegao, a onda me drugi od njih pogodio sa strane tako da mi se zacrnilo pred očima i samo sam pao - ispričao nam je mladi Osječanin, inače uspješni natjecatelj u kickboxu, koji je upravo zbog toga želio izbjeći fizički sukob s nepoznatim mladićima.

- Bio je to napad bez ikakvog razloga i povoda. Moguće je da su bili pijani, ali to ne znam. Nikada ih prije nisam vidio - rekao nam je F. I., koji je, kada je došao k sebi, odmah nazvao majku Anitu i rekao joj da je dobio udarac u glavu te je nazvao da dođe po njega.

- Bila sam šokirana, ali nisam znala koliko je ozljeda teška i nisam se nadala da je ovako gadno s obzirom na to da me je uspio nazvati. U biti je cijelo vrijeme skrivao kapuljačom svoje lice i tek sam u bolnici vidjela kako izgleda - rekla nam je mladićeva majka.

Liječnici su im rekli da takva ozljeda nije mogla nastati od udarca šakom te da je napadač vjerojatno imao bokser ili palicu.

- Najstrašnije je bilo kada je liječnik rekao da mi je sin imao sreću što udarac nije otišao dva centimetra iznad tog mjesta, jer bi ga to možda i ubilo s obzirom na blizinu sljepoočnice - u suzama nam je rekla majka pretučenog.

Njezinu sinu nije jasno zašto se to dogodilo. Rekao nam je da nije u sukobu ni s kim i da mladiće koji su ga napali ne poznaje.

Sljedećeg dana je operiran i tada su mu ugrađene pločice koje će nositi zauvijek jer mu je kost smrskana. Za njega je školska godina završena, a na neko vrijeme može se pozdraviti i s kickboxom.

- U lipnju sam trebao nastupiti na Prvenstvu Hrvatske i pokušati izboriti mjesto u reprezentaciji. Sada od toga neće biti ništa, ali ovo me neće zaustaviti da se ponovno vratim sportu koji volim. Liječnici su mi rekli da ću kroz neko vrijeme opet moći trenirati. Teško mi je sada. Ja sam kickboxer, ali borim se samo u ringu - rekao je mladi Osječanin, koji je iz bolnice došao kući u ponedjeljak. Njegova majka želi da se pronađu krivci.

- Na žalost, ne znam traži li ih policija. U četvrtak sam sve prijavila u 1. policijskoj postaji u Osijeku i rekla službeniku koji je zaprimio prijavu da mi je sin u bolnici i da tada ne mogu do njega. No, prošlo je već pet dana, a nama se nitko iz policije nije javio da uzmu izjavu od njega, ne znam ni jesu li tražili potencijalne svjedoke, pregledali eventualne sigurnosne kamere na tom dijelu... Moj je sin pretrpio tešku tjelesnu ozljedu i netko bi za to morao odgovarati - rekla je Anita za Jutarnji list.

Osječki policajci traže napadače
Iz PU osječko-baranjske samo su nam potvrdili da su 24. svibnja zaprimili dojavu o ozljeđivanju maloljetne osobe.

- Policijski službenici u povodu dojave provode izvide te napominjemo da su, sukladno Zakonu o sudovima za mladež, izvidi kaznenih djela i postupak prema maloljetniku ili na štetu djece i maloljetnika tajni. Odobrenje za objavu podataka o postupcima u kojima su sudjelovala djeca ili maloljetnici daje nadležno državno odvjetništvo ili sud za mladež.

19. travanj 2024 05:18