StoryEditorOCM
Crna kronikaotkrivamo

Neobične okolnosti smrti 20-godišnje studentice uznemirile su Zadar: nakon što je pušila 'travu' dva dana joj je bilo loše, mislili su da je mamurna, ali tek je nalaz obdukcije sve ostavio u čudu

17. lipnja 2019. - 13:13

Dvadesetogodišnja djevojka koja je u petak 14. lipnja preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice, duže je vrijeme bolovala od akutne leukemije koja je najvjerojatnije i uzrok njene iznenadne smrti.

Prema preliminarnim nalazu obdukcije, a s obzirom na stanje gotovo svih unutrašnjih organa djevojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, iako njena cimerica, s kojom je živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se uvijek ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre.

Pouzdane informacije o zdravstvenom stanju djevojke znat će se tek nakon završetka vještačenja njene krvi i dobivanja rezultata drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja, kako bi se točno znao uzrok smrti.

Zbog smrti studentice u Zadru priveden mladić: djevojka preminula u kolima Hitne pomoći, 22-godišnjak se sumnjiči za nepružanje pomoći i omogućavanje trošenja droge

Policija istražuje sumnjivu smrt: 20-godišnja studentica u Zadru umrla u vozilu Hitne pomoći!

Djevojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu u Voštarnici u kojem su kao podstanari živjeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog.

Priča je počela u srijedu poslijepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu travu otišao je sa svojom 20-godišnjom prijateljicom negdje vani "zapaliti", a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici. Upoznali su se prije mjesec dana, a družili su se zadnjih tjedan.

U njegovom stanu su i prespavali.

Sutradan ujutro, u četvrtak, djevojka se požalila na nesnosnu glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala. Međutim, njezin prijatelj je to smatrao posljedicom mamurluka od večeri prije, i njezinim simptomima nije pridavao veći značaj, zbog čega nije ni tražio hitnu pomoć. Njegov 24-godišnji cimer vidio je da se nešto čudno događa, ali nije htio puno 'zabadati' svoj nos, jer su 22-godišnjak i djevojka bili u drugoj sobi.

U petak ujutro djevojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla stajati na nogama, a kad je počela gubiti svijest 22-godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć. Hitna pomoć je djevojku zatekla bez svijesti i takvu su je iznijeli iz stana. Preminula je nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice.

U pretresu stana dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24-godišnjaka, koji nije bio izravno upleten u ovaj događaj, pronašla manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnijela optužni prijedlog. Protiv njegovog 22-godišnjeg cimera i prijatelje stradale djevojke policija je ponijela kaznene prijave za omogućavanja uživanja droge i nepružanje pomoći.

Temeljem naloga suca istrage policija je pretresla i stan 21-godišnje dilera na Stanovima. Kod njega su pronašli 27 grama marihuane namijenjene prodaji, digitalnu vagu i manji novčani iznos.

Prilikom pretresa stana policija je zatekla njegovog 22-godišnjeg prijatelja u posjedu manje količine marihuane, a neposredno prije ulaska u stan zatečen je još jedan 22-godišnjak koji je upravo bio kupio manju količinu trave.

Zbog prodaje droge i posjedovanja droge namijenjene prodaji policija je protiv 21-godišnjaka podnijela kaznene prijave. Zanimljivo je da su svi mladići uključeni u ovaj tragičan događaj, diler i kupci marihuane, kao i cimeri na Voštarnici, dakle sva petorica, s područja Imotske krajine.

Neobične okolnosti smrti 20-godišnje studentice uznemirile su zadarsku javnost koja je od početka dobivala vrlo malo informacija o okolnostima događaja. Razlog tome je što je policija istragu vodila u više smjerova sumnjajući u nekoliko različitih kaznenih djela, sve dok nisu dobili preliminarne nalaze obdukcije koji su otkrili da je djevojka bila u smrtonosnoj fazi teške bolesti.

Pitanje je koliko bi takvom njenom zdravstvenom stanju pomoglo da je dan ranije došla u bolnicu, odnosno da je 22-godišnjak hitnu pomoć pozvao u četvrtak.

Policija je izuzela i marihuanu koju je djevojka uživala prije nego što joj je pozlilo. U njoj su pronađeni opijati, ali kolika je točno bila količina psihoaktivne supstance (THC), znat će se tek nakon završetka detaljnog vještačenja.

21. rujan 2023 22:04