StoryEditorOCM
Crna kronikaIzrazio žaljenje

Neće proći bez sankcija: Crkva će kazniti pijanog vikara koji je skrivio tešku prometnu nesreću

17. svibnja 2017. - 12:01

"Zadarska nadbiskupija izražava veliko žaljenje zbog prometne nesreće u kojoj je pastoralni vikar iz Paga, don Zbigniew Korcz, prouzročio teško stradanje obitelji Sekula i ozljede suputnika.

Jasno je da će svaki prekršaj, pa tako i ovaj prometni, imati svoj proces i sudski epilog, kako na civilnoj, tako i na crkvenoj razini. Svećenik Korcz će imati određene crkvene sankcije.

U ovom trenutku Zadarska nadbiskupija izražava obitelji Sekula i suputnicima svoju ljudsku i kršćansku solidarnost, s molitvom i željom za brzi oporavak i ozdravljenje", navodi se u komentaru koji smo dobili od zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića.

Podsjetimo, don Zbigniew Korcz je, vozeći automobil s 0,94 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću prošlog tjedna na Bokanjcu, u kojoj su teško stradali zadarski pulmolog dr. Danijel Sekula i njegova supruga Nina.

Dr. Danijel Sekula je od nesreće u komi, a zbog oštećenja mozga morao je biti prebačen iz zadarske u zagrebačku bolnicu Rebro, gdje je smješten u jedinicu intenzivne njege na Neurologiji.

Paški vikar je izrazio žaljenje zbog svog ponašanja koje je dovelo do nesreće u kojoj je i sam zadobio teške tjelesne ozljede

19. travanj 2024 04:57