StoryEditorOCM
Crna kronikamedeno putovanje

Nećak Željka Keruma "pao" s travom - u prtljažniku audija A6 prevozio 16 kilograma marihuane

13. travnja 2017. - 11:57

Zagrebačka policija jučer je objavila da je prije tri dana, u ponedjeljak 10. travnja, u popodnevnim satima uhićen mladić (27) koji se nalazio u osobnom automobilu audi A6 splitskih registracijskih oznaka te da je u vozilu pronađeno više od 15 kilograma marihuane. Iako nisu naveli identitet uhićenog, po Splitu se vrlo brzo pronijela informacija koja nam je potvrđena iz dva vrlo pouzdana izvora, a to je da se radi o Josipu Kerumu, nećaku bivšeg splitskog gradonačelnika i aktualnog kandidata za budućeg čelnika Splita Željka Keruma.

– Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Sesvete, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Osumnjičeni je uhićen zbog sumnje da u osobnom automobilu prevozi drogu – izvijestili su iz zagrebačke policije, navodeći da je auto pretražen na temelju sudskog naloga te da je u prtljažniku pronađeno "15 paketa ispunjenih marihuanom, sveukupne težine 15.828 grama".

 



Policija je utvrdila da je Josip Kerum "na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane koju je potom preprodavao drugim preprodavačima". Nakon obrade je predan pritvorskom nadzorniku te je u srijedu popodne priveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Potom mu je istražni sudac, na prijedlog tužiteljstva, odredio jednomjesečni istražni zatvor, i to zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ta je odluka obrazložena činjenicom da se – iako mladi Kerum ranije nije osuđivan kazneno – radi o većoj količini droge te da je u pitanju nezaposlena osoba koja bi, s obzirom na to da je bez posla i time bez prihoda, mogla ponoviti isto kako bi došla do novca.

Zanimljivo je da vozilo u kojem je Josip prevozio marihuanu glasi, po službenim papirima, na jednog uglednog suca splitskog Županijskog suda. Kontaktirali smo ga jučer te nam je kazao da je vozilo koristio uglavnom njegov sin i da su ga prodali prije nekoliko mjeseci jednom momku koji živi u Zagrebu.

– Nisam odmah prepisao auto, nego je kupac dobio punomoć za raspolaganje vozilom do sklapanja kupoprodajnog ugovora, a po toj je punomoći on odgovoran za sve što se dogodi s vozilom. Kad sam doznao što se dogodilo, zvao sam ga i on se ispričavao zbog mogućih neugodnosti rekavši da je momak koji je uhićen s marihuanom njegov odličan prijatelj i da mu je on posudio audi jer ga je zamolio za to – kazao nam je iznenađeni sudac.

 



Njegov nam je sin, pak, rekao da je sasvim slučajno shvatio da je riječ upravo o vozilu koje je on donedavno koristio nakon što je na portalima vidio vijest i fotografije zapečaćenog audija.
– Prvo san pomislija 'ala ludila!' kad san vidija da je auto splitskih tablica, a onda san malo bolje pogleda i svatija da je to bio moj auto. Nisan moga virovati – rekao nam je mladić.

Uhićeni Josip Kerum široj je javnosti postao poznat prije sedam godina kada se, tada kao dvadesetogodišnjak, na Uskrs na autocesti A1 kod Šestanovca slupao sa skupocjenim ferrarijem F430 spider, vrijednim oko dva milijuna kuna, čiji je vlasnik bio Jakov Kerum, drugi nećak Željka Keruma.

Do nesreće je bilo došlo kad je mladi Josip izgubio kontrolu nad bijesnom jurilicom, te je sletio izvan kolnika i prednjim desnim dijelom snažno udario u metalnu zaštitnu ogradu. Od siline udara ferrari se odbio od ograde i zarotirao na cesti, a potom je ponovno udario u zaštitnu ogradu lijevim dijelom vozila. Srećom, mladi je Josip tada prošao bez ozljeda.


Zgužvani ferrari
Josip Kerum se prije sedam godina slupao s ferrarijem vrijednim dva milijuna kuna čiji je vlasnik bio Jakov Kerum, drugi nećak Željka Keruma

20. travanj 2024 11:37