StoryEditorOCM
Crna kronikaEpilog brutalnog napada

Navijače Hajduka policija privela na ispitivanje u Velikoj Gorici; ukupno su uhićene 43 osobe, ozlijeđeno je njih 35

Piše JL, Hina
23. svibnja 2022. - 07:16

U nedjelju su u Velikoj Gorici na ispitivanje privedeni navijači Hajduka koji su sudjelovali u velikim neredima na odmorištu Desinec na autocesti Zagreb - Split.

Kako je izvijestila policija, više stotina navijača krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca, među ostalim, i bakljama, nakon čega je policija reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača.

Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj postaji, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj postaji, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić na izvanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebačke.

Tri policijska službenika su pucala - dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca, a treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo da su tako ozlijeđena dvojica navijača, izvijestili su iz policije. Jedan ima teže ozljede - propucavanje potkoljenice, a drugi je samo okrznut.

Dvojica mladih navijača koji su, uz dvojicu gore spomenutih, u subotu propucani nakon obračuna Torcide i policije na autocesti A1​ kod odmorišta Desinec u nedjelju rano ujutro zatražili su pomoć u splitskom KBC-u, a jedan od njih je zadržan u bolnici.

Ukupno su zbog nereda uhićene 43 osobe, a ozlijeđeno je njih 35.

19. travanj 2024 16:33