StoryEditorOCM
Crna kronikaočitovanje DORH-a

Nasilnici s Tijata koji su napali novinarku Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković pušteni na slobodu

Piše šibenski.hr
4. kolovoza 2022. - 15:41

 

Općinsko državno odvjetništvo oglasilo se o slučaju koji se zbio 1. kolovoza na otoku Tijatu, a kojemu su dvojica muškaraca, jedan hrvatski i jedan slovenski državljanin, napali novinarku HTV-a Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković. U najkrećem obojica nasilnika su pušteni slobodu.

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 3. kolovoza 2022. privedeni državljanin Republike Slovenije (1966.) i državljanin Republike Hrvatske (1979.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona te je provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak u popodnevnim satima 1. kolovoza 2022., na otoku Tijat, uočivši s obale čamac u kojem je bila novinarka u društvu jedne osobe i koja je za potrebe svog posla snimala ugostiteljski objekt u njegovom vlasništvu, počeo vikati na novinarku iz razloga zašto snima ugostiteljski objekt. Potom je osumnjičeni 56-godišnjak zatražio od osumnjičenog 43-godišnjaka da ga preveze do čamca u kojem je bila novinarka, što je ovaj učinio te su, dolaskom do njezina čamca, više puta svojim čamcem udarili u taj čamac. Osnovano se sumnja da su zaprijetili novinarki, kao i da je, nakon toga, osumnjičeni 56-godišnjak ušao u njezin čamac i počeo ju naguravati te joj uzeo mobitel. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenice strah i uznemirenost.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, osumnjičenom 43-godišnjaku naložilo mjere opreza odnosno zabranu posjećivanja određenog mjesta, zabranu približavanja oštećenici i zabranu uspostavljanja ili održavanja veze s njom, dok je osumnjičeni 56-godišnjak pušten da se brani sa slobode- naveli su u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

19. travanj 2024 09:21