StoryEditorOCM
Crna kronikasvađa u kamenitoj ulici

Napad nožem u Varošu: 29-godišnjakinja optužena za pokušaj ubojstva poznatog splitskog dilera i trgovca oružjem

5. lipnja 2019. - 20:25

Zbog pokušaja ubojstva nožem u trbuh V.B.-a (62), poznatog splitskog ovisnika, dilera heroina i trgovca oružjem optužena je 29-godišnja V.K. koja je uhićena odmah nakon ranjavanja partnera krajem ožujka ove godine. Ubodu nožem prethodila je svađa u stanu u Kamenitoj ulici u splitskom Varošu tijekom koje je V.B. zaključao svoju djevojku, koja je živjela s njim u stanu, u sobu.

Kada je nakon nekog vremena otključao vrata i otvorio ih, kako bi ušao, dobio je nož u trbuh. Nakon privođenja je bilo vidljivo kako V.K. ima ozlijede po rukama što se poklapalo s njenom pričom da je V.B. bio nasilan prema njoj. Ponuđena joj je tada liječnička pomoć, ali je odbila. On je policiji kazao kako se sam ranio, a prevezen je u KBC Split gdje je utvrđeno kako ima teške tjelesne ozlijede te je zadržan na liječenju.

Osim V.K. je u stanu u Kamenitoj živjelo o njeno maloljetno dijete zbog čega je nakon ranjavanja nožem i uhićenja majke pozvan i Centar za socijalnu skrb Split. Dijete je smješteno kasnije kod majčine obitelji. Nakon provedene istrage podignuta je optužnica zbog pokušaja ubojstva.

Njenoj žrtvi V.B. se više puta sudilo za preprodaju droge, a između ostalog i za dilanje heroina 30- godina mlađoj Želiti Tomić s kojom je kasnije bio u vezi. Želita je poznata kao krunska svjedokinja protiv Jakše Cvitanovića Cvika, osuđenog korčulanskog narkobosa. U početku je ona dolazila po heroin u Split, a kad su postali intimni, slao joj je pakete s drogom i ljubavnim porukama na Korčulu. Također je osuđen na dvije godine zatvora nakon što je  na Pujankama uhićen s 5,3 grama heroina, a u njegovu stanu u Kamenitoj ulici nađeno je još šest vrećica s ukupno šest grama heroina, 19 tableta heptanona i 17 tableta Diazepama.

2015. godine je uhićen zbog dilanja pušaka, bombi, pištolja, strojnica, streljiva i eksplozivnih tvari. Jedan od kupaca je za sto eura uzeo tri bombe M-52. Nakon njega je po ilegalnu robu došao prikriveni istražitelj koji je od V.B. i dvojice suučesnika kupio oružje i eksploziv.

19. travanj 2024 20:33