StoryEditorOCM
Crna kronikajedan zatvoren, drugi pušten

Napad na policajce; DORH iznio detalje incidenta u jednom drniškom lokalu nakon proslave blagdana sv. Roka

Piše šibenski.hr
23. kolovoza 2022. - 09:31

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1969.) te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. KZ-a, kao i državljanin Republike Hrvatske (1996.) koji je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a, izvijestili su iz šibenskog Općinskog državnog odvjetništva

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 53-godišnjak 17. kolovoza 2022., oko 3:10 sati u Drnišu, nakon što su ga policijski službenici upozorili na prekoračenje radnog vremena njegovog ugostiteljskog objekta, počeo vikati na policijske službenike, vrijeđati ih i odgurivati te je pokušao šakom udariti policijskog službenika.  Nakon što su ga policijski službenici savladali i odveli u policijsku postaju, osnovano se sumnja da je izrekao prijetnje smrću prema više policijskih službenika čime je kod njih izazvao strah i uznemirenost- rekli su u DORH-u.

U šibenskom Tužiteljstvu naveli su kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak tijekom opisanog postupanja policijskih službenika pokušao udariti jednog policijskog službenika. 

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 53-godišnjaka te mu je sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je osumnjičeni 26-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

20. travanj 2024 11:24