StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

Na Žirju je 46 godišnjak pokušavao od 38 godišnjaka naplatiti nepostojeći dug prijeteći mu da će zapaliti prethodno oteto plovilo

Piše Branimir Periša
21. lipnja 2021. - 10:25

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 11,38 sati dogodila nedaleko od Kistanja teže je ozlijeđen 69-godišnji vozač električnog skutera.
Do prometne nesreće je došlo kada 69-godišnjak, vozeći električni skuter prije stjecanja prava na upravljanje i vozeći pod utjecajem alkohola, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor i kontrolu nad skuterom i pao na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda je iz OB Knin prebačen na liječenje u Opću bolnicu Šibenik.
Protiv 69-godišnjaka će, zbog počinjenja više prekršaja u stjecaju, biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

U Postaji pomorske policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom osumnjičenim za iznudu na štetu 38-godišnjaka i oštećenje tuđe stvari na štetu 50-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni u vremenu od 12. do 14. lipnja na otoku Žirju, pokušavajući naplatiti nepostojeći novčani dug od 38-godišnjaka, telefonski ozbiljno prijetio oštećenom da će oštetiti ili zapaliti plovilo koje je na vezu na otoku Žirju, što je kod njega izazvalo strah i bojazan. Osumnjičeni je 13. lipnja odvezao plovilo 50-godišnjakinje koje je nekontrolirano udaralo u obalu i pri tome su nastala oštećenja procijenjena na 10 tisuća kuna.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo tri krađe:

- tijekom svibnja u Vodicama, nepoznati počinitelj je 69-godišnjakinji iz kuće otuđio novac,
- u noći 18. lipnja u Vodicama, nepoznati počinitelj je 28-godišnjakinji otuđio neosigurani motocikl vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Motocikl je naknadno pronađen,
- u noćnim satima 19. lipnja u Primoštenu, nepoznati počinitelj je 19-godišnjaku otuđio torbicu s dokumentima i mobilnim telefonom, vrijednost otuđenih stvari je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja i pronalaska otuđenih stvari.

20. travanj 2024 02:21