StoryEditorOCM
Crna kronikaVatra zaprijetila kućama

Požar na području Jadrtovca i Žaborića stavljen pod kontrolu, dva kanadera se povukla u bazu

Piše šibenski.hr
26. kolovoza 2021. - 06:39
Više požara planulo na području Jadrtovca, Žaborića i Brodarice tijekom noći sa srijede na četvrtakFacebook/Vatrogasci oni su naši heroji

NOVO

Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik potvrdio je za Radio Ritam kako je požar na području Jadrtovca i Žaborića stavljen pod kontrolu gasitelja:

- Da, požar je pod kontrolom, situacija je dosta dobra i više nema otvorene vatre. Dva kanadera koja su jutros oko 6,30 došla na požarište povučena su u bazu. Na terenu je još uvijek oko50 vatrogasaca koji rade na dogašavanju- kazao je Dukić.

Prema njegovim riječima, otvorena je i Jadranska magistrala koja je noćas oko dva i po sata bila zatvorena za promet. Također, dalekovodisu ponovno uključeni tako da južni dio županije opet ima struju.

Inače, požar je tijekom noći u jednom trenutku na području Žaborića zaprijetio kućama, no vatrogasci su opasnost brzo otklonili.

RANIJE

Kako se doznaje iz županijskog Centra 112 na području između Jadrtovca i Žaborića nešto iza ponoći je buknulo više požara koji su se tijekom noći spojili u jedan. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i stambenim objektima, no vatrogasci su ih obranili.

Od dva sata, pa sve do 4,30 sati bio je prekinut promet Jadranskom magistralom, a još uvijek je zatvorena cesta između Jadrtovca i Žaborića.

Također,zbog gašenja i djelovanja kanadera struje nema južni dio županije.

Opožarena površina je oko 40 hektara.

6,15

Šibenski vatrogasci imali su pune ruke posla u noći sa srijede na četvrtak. Taman kada smo svi pomislili kako je protupožarna sezona pri kraju jer je zadnjih dana bilo i kiše, a i temperature su pale, gasitelji su imali jednu od najtežih noći ovoga ljeta.

Sve je počelo oko ponoćo kada je vatrogascima dojavljeno kako je planulo više požara na više lokacija na širokom terenu, od Jadrtovca, preko Brodarice do Žaborića.

Teško je povjerovati kako je to slučjanost. Jer, izabrano je vrijeme kada zračne snafe ne mogu djelovati, a gasiteljima je posao otežavala i jaka bura.

Tijeko noći vatrogasci su odradili lavovski dio posla i obuzdali buktinju, a od jutra im na terenu pomažu zračne snage.

24. travanj 2024 15:03