StoryEditorOCM
Crna kronikaNEVIĐENO DIVLJAŠTVO U ZAGREBU

Na parkiralištu ispred hostela "Arena" zapaljeni kombi i minibus iz Vodica, kojim su vodički mališani iz Kickboxing kluba "Hrvatski branitelj- dragovoljac" doputovali na natjecanje, Zagrebački vatrogaci im uskočili u pomoć

Piše Ante Talijaš
16. prosinca 2018. - 16:46

Noćas oko 4,30 sati na parkiralištu ispred Hostela Arena u Novom Zagrebu u potpunosti je izgorjelo kombi vozilo šibenskih registracija u vlasništvu Malonogometnog kluba 'Heroji 2007' iz Vodica, dok je nagorio i djelomično je oštećen minibus šibenskih registacija u vlasništvu poduzeća Gradski parking iz Vodica.

U ova dva vozila, inače, u subotu je doputovalo 15-ak dječaka i djevojčica, u dobi od šest do osam godina, u pratnji nekoliko roditelja, redom članovi Kickboxinga kluba 'Hrvatski branitelj dragovoljac' iz Vodica, a zbog sudjelovanja na Međunarodnom turniru u kickboxingu.

Premda policijski očevid ovom neviđenom slučaju divljaštva još traje, neslužbeno doznajemo da su požari na oba vozila u isto vrijeme podmetnuta. Zagrebačkim huliganima, očito su zasmetale šibenske registracije, odnosno vozila iz Dalmacije, pa ovaj kriminalni čin treba gledati i u kontekstu današnjeg nogometnog derbija između Dinama i Hajduka u Maksimiru.

- Još nismo došli sebi, očajni smo, a djeca su nam uplakana i prestrašena. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države za koju su se borili naši očevi, za koju je poginuo moj stric Mihovil. Od dvjestotinjak vozila parkiranih ispred Hostela Arena, zapaljena su jedino dva naša vozila i to ne može biti slučajno. Požari su nam podmetnuti jer smo došli iz Dalmacije – ogorčeno nam je u nedjelju ujutro ispričao 40-godišnji Tomislav Ivas Mede iz Vodica, koji je vozio kombi i koji je bio u pratnji svog djeteta.

 

 

- Kombi smo iznajmili od našeg vodičkog malonogometnog kluba 'Heroji 2007', jer smo naš klupski kombi ustupili vodičkoj udruzi 'Daj pet od srca' čiji su čelnici jučer odnijeli prikupljenu humanitarnu pomoć u Vukovar. Sva sreća da vatra nije teže oštetila minibus Gradskog parkinga, spasio ga je jedan vozač iz drugog autobusa koji je primijetio vatru i ugasio ga vatrogasnim aparatom. Ne znamo još ni kako ćemo se vratiti u Vodice, minibus je u voznom stanju, ali ne možemo svi u njega stati, pa, evo, stalno zovem mobitelom i tražim pomoć za prijevoz i povratak u Vodice – kazao nam je Tomislav Ivas.

 

 

Prema zadnjim informacijama, Javna vatrogasna postrojba Zagreb, čiji su djelatnici intervenirali u gašenju vatre na vodičkim vozilima, ustupila je svoje kombi vozilo i prevezla osam dječaka i djevojčica iz Zagreba u Vodice, u koje su stigli u nedjelju predvečer.

Tomislav Ivas i vodstvo vodičkog kluba borilačkih vještina 'Hrvatski branitelj – dragovoljac' zahvaljuju se JVP-u grada Zagreba na ovom njihovom humanom potezu, ali, kažu, ništa ne može isprati ovaj sramotan čin koji su doživjeli u hrvatskoj metropoli.

 

 

 

 

27. ožujak 2023 18:53