StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Na Baldekinu teško ozlijeđen 16- godišnji motociklist: Preletio je preko Smarta slovenskih tablica, čiji je 25- godišnji vozač skrivio nesreću

Piše šibenski.hr
2. prosinca 2019. - 10:37

U prometnoj nesreći koja se dogodila 30. studenog oko 22.10 sati u Šibeniku u Ulici Stjepana Radića teže je ozlijeđen 16-godišnji vozač motocikla, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, javljaju iz šibensko-kninske policije.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Smart, slovenskih registracijskih oznaka, vršio radnju polukružnog okretanja preko neisprekidane središnje uzdužne linije, a da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila, te smjeru i brzini kretanja svoga vozila, uslijed čega na središnjem dijelu kolnika ulice dolazi do sudara njegovog vozila i motocikla Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 16-godišnji vozač. Tom prilikom od siline sudara motocikl se zaustavio uz bok osobnog automobila, dok vozač motocikla udara s prednjim dijelom zaštitne kacige o gornji lijevi prag osobnog automobila, te potom prelijeće preko krova tog vozila i pada na kolnik- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Protiv 25-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, rekli su u policiji.

19. travanj 2024 22:25