StoryEditorOCM
Crna kronikasuludi čin

Muškarac u Zagrebu napao volonterke Mosta, udarao ih šakom u glavu. Grmoja zaplakao pred tv kamerama: Užasno je to, ne mogu...

Piše Šibenski.hr
23. travnja 2021. - 19:40
Nikola Grmoja nije mogao suspregnuti suze nakon brutalnog napada na volonterke Mosta u centru ZagrebaScreenshot: Nova TV

Dvije volonterke Mosta napadnute su danas na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, javlja Index.hr.

"Naše mlade volonterke Lea i Magdalena brutalno su napadnute na Trgu bana Jelačića. Moguće je da je napadač koji se čini psihički nestabilna osoba poslan. Našu volonterku Magdalenu primio je za glavu i nanio joj više udaraca šakom. Teže ozljede spriječene su reakcijom prolaznika", objavio je Most na Facebooku.

Napad se dogodio dok su volonterke skupljale potpise za Zvonimira Troskota, kandidata Mosta za gradonačelnika Zagreba.

"Predobre su, došle su tu volontirati, pomagati i onda ih netko tu usred grada udara. Užasno je to, ne mogu", kazao je kroz suze Nikola Grmoja za Dnevnik.hr.

Iz Mosta su se naknadno javili priopćenjem:

"Mlade volonterke Mosta, brutalno su napadnute na Trgu bana Jelačića u Zagrebu dok su na štandu prikupljale potpise za gradonačelničku kandidatutru Zvonimira Troskota. Napad se dogodio danas oko 14:40.

Napadač je došao na štand Mosta i počeo razbacivati reklamni materijal, nakon čega je jednu volonterku udario u glavu nekoliko puta. Drugu volonterku je nakon toga uhvatio za kosu i nanio joj više udaraca šakom u glavu. Teže ozljede spriječene su brzom reakcijom prolaznika koji su napadača oborili na zemlju. Ubrzo je došla i policija koja je napadača privela. Djevojke su u šoku, vidno potresene i s vidljim masnicama na licu. Zatražile su pomoć liječnika.

U blizini je bilo nekoliko drugih štandova, ali čini se da je napadač ciljano došao na štand Mosta", stoji u priopćenju.

06. veljača 2023 09:25