StoryEditorOCM
Crna kronikaIspitan u DORH-u

Pijan startnim pištoljem prijetio bivšoj supruzi: 58-godišnjak koji je izazvao talačku krizu u dućanu u Brodarici ostaje u zatvoru

Piše šibenski.hr
29. ožujka 2022. - 18:15

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1964.) te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. Kaznenog zakona, doznaje se u šibenskom DORH-u.

- Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak 22. ožujka 2022., u popodnevnim satima u Brodarici, u alkoholiziranom stanju došao u objekt u kojem je zaposlena njegova bivša supruga te ju vrijeđao i prijetio joj smrću startnim pištoljem kojeg držao u ruci. Osnovano se sumnja da je potom, ispred objekta, držao u ruci improviziranu napravu nalik na eksploziv te vrijeđao oštećenicu i prijetio joj smrću. Ovakvim postupanjem izazvao je kod oštećenice uznemirenost i ozbiljan strah za njezin život- kazali su iz Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage da odredi istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

25. travanj 2024 01:44