StoryEditor
Crna kronikaŠibenik

Muškarac (57) završio u pritvoru: Nožem napao policajce koji su asistirali djelatnicima Hitne pomoći; Na sreću, samo ih je lakše ozlijedio

Piše Marina Jurković
21. studenog 2019. - 10:12

U Službi kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom osumnjičenim za ubojstvo u pokušaju i prisile prema službenoj osobi, sve na štetu dvojice policijskih službenika ove Policijske uprave - priopćila je PU šibensko-kninska.

Utvrđeno je da su 16. srpnja ove godine u Šibeniku, nakon zaprimljenog poziva od strane Centra za socijalnu skrb Šibenik da je osumnjičenom nužna zdravstvena pomoć, policijski službenici izašli na mjesto događaja, zbog pružanja pomoći Hitnoj medicinskoj službi.

Tijekom tog postupanja, nakon ulaska u stan, osumnjičeni se oglušio o zapovijed policijskog službenika, pri čemu je pružao aktivni otpor i tom prilikom nožem napao policijskog službenika s namjerom da ga usmrti, kada ga je lakše ozlijedio. Pružanjem aktivnog otpora, osumnjičeni je uporabom sile sprječavao i drugog policijskog službenika u obavljanju njegove službene radnje koja je u okviru njegovih ovlasti, kojom prilikom je i njega lakše ozlijedio.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, jučer, 20. studenog, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

#NAPAD# NOž# POLICAJCI# ZAPOVIJED

Izdvojeno