StoryEditorOCM
Crna kronikaodluka dorh-a

Muškarac (35) koji je na Oluju ispalio signalnu raketu i izazvao požar na Kornatu pušten na slobodu

Piše K. G.
12. kolovoza 2024. - 14:28

Muškarac star 35 godina koji je na dan obilježavanja vojno redarstvene akcije Oluja, prošlog ponedjeljka ispalio signalnu raketu sa svog broda i izazvao požar na Kornatima pušten je da se brani sa slobode, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Naime, u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je priveden i ispitan državljanin Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak u večernjim satima 5. kolovoza 2024., na otoku Kornat, ispalio signalnu raketu koja je pala na područje obraslo travom i niskim raslinjem pa je tako, osnovano se sumnja, izazvao požar koji je zahvatio površinu od pet tisuća kvadratnih metara i koji se širio prema obližnjoj konobi u kojoj su bili gosti te kod koje su bili privezani brodovi i jedrilice. Osnovano se sumnja da je na opisani način izazvao opasnost za život i tijelo drugih ljudi te imovinu većeg opsega, a daljnje širenje požara spriječili su vatrogasci. 

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedenog ispitivanja, pustilo osumnjičenog 35-godišnjaka da se brani sa slobode s obzirom da nije bilo zakonske osnove za predlaganje istražnog zatvora- kazali su u šibenskom Tužiteljstvu.

28. rujan 2024 15:29