StoryEditorOCM
Crna kronikaPokušaj prevare

Muškarac (29) i žena (33) zaradili kaznene prijave jer su varali prilikom podizanja kredita: Osumnjičena žena muškarcu prepustila suprugovu osobnu iskaznicu

Piše Šibenski.hr
5. rujna 2017. - 13:31

Kaznenu prijavu zbog zlouporabe osobne isprave, krivotvorenja i poticanja na krivotvorenje dobili su 29-godišnjak i 33-godišnjakinja koji su prilikom solemnizacije ugovora o kreditu koristili osobnu iskaznicu supruga 33-godišnjakinje, kazali su u šibensko-kninskoj policiji.

Kako su izvijestili iz policije, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 29-godišnjak prilikom solemnizacije ugovora o kreditu između banke sa sjedištem u Zagrebu i osumnjičene 33-godišnjakinje koristio osobnu ispravu izdanu na ime supruga osumnjičene 33-godišnjakinje.

On je njegovu osobnu koristio prijevarno i potpisao ugovor o hipotekarnom kreditu u njegovo ime. Osumnjičena 33-godišnjakinja je osumnjičenom 29-godišnjaku prepustila suprugovu osobnu ispravu, čime ga je poticala na izvršenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Šibenska policija 29-godišnjaka je osumnjičila za zlouporabu osobne isprave i krivotvorenja isprave, dok je 33-godišnjakinja osumnjičena za zlouporabu osobne isprave i poticanje na krivotvorenje isprave.
Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

16. travanj 2024 06:32