StoryEditorOCM
Crna kronikaTrgovac ljudima u pritvoru

Muškarac (26) švercao 11 migranata u kombiju, pa skrivio prometnu nesreću kod čvora Vrpolje. U šibenskoj bolnici devet ozlijeđenih turskih državljana

Piše šibenski.hr
31. svibnja 2021. - 12:06

Jučer, 30. svibnja oko 5.10 sati, Policijska uprava je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na auto cesti A1 kod mjesta Vrpolje u kojoj je sudjelovao teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske u ponedjeljak oko podneva.

- Očevidom je utvrđeno kako je 26-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se iz smjera Splita u smjeru Zagreba. Dolaskom do mjesta Vrpolje, nije se kretao sredinom prometne trake, već je vozilom prešao preko prometne trake za zaustavljanje u nuždi te desnim kotačem udario u betonski ivičnjak. Tada je izletio izvan ruba kolnika, vratio se na kolnički trak te u zanošenju ponovo izletio izvan ruba kolnika, gdje je udario u kameni zasjek- kazala je Lada Čolak- Baus iz šibensko-kninske policije.

Prema njezinim riječima, kada su policijski službenici došli na mjesto nesreće, pored teretnog vozila Fiat kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, zatekli su 11 stranih državljana.

Provedenom liječničkom obradom u Općoj bolnici u Šibeniku utvrđeno je kako su ukupno četiri osobe teško ozlijeđene, a pet lakše.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 26-godišnji vozač teretnog vozila počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće kao i da je iz koristoljublja turskim državljanima omogućio kretanje u RH i time počinio kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave- zaključila je Čolak- Baus.

23. travanj 2024 15:49