StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Motociklist udario 81- godišnjeg pješaka; Starac zadobio po život opasne ozljede

Piše Šibenski.hr
26. srpnja 2018. - 11:51

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 6,45 sati u Šibeniku teške i po život opasne ozlijede je zadobio 81-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko- kninske.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 27-godišnji vozač pri upravljanju motociklom Piaggio, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i gustoći prometa, prilikom izlaska iz desnog zavoja u cilju izbjegavanja sudara, u kočenju vozilom udario u 81-godišnjeg pješaka, koji je prelazio preko kolnika na kojem ne postoji obilježeni pješački prijelaz. Nakon sudara vozač motocikla je zajedno s vozilom pao na kameno zemljanu površinu izvan kolnika, dok pješak pao na kolnik- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Protiv 27-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv pješaka slijedi Obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

27. travanj 2024 05:22