StoryEditor
Crna kronikapresuda u zagrebu

Mladić optužen za izazivanje prometne nesreće s dvostrukim smrtnim ishodom priznao krivnju i dobio 4,5 godine. Do pravomoćnosti ostaje na slobodi

Piše Hajdi Karakaš/JL
17. studenog 2020. - 09:59
S današnje objave presudeDavor Pongračić/Cropix

Nakon samo jednog održanog ročišta na Županijskom sudu u Zagrebu, Marin Kamenički (22) optužen za izazivanje prometne nesreće s dvostrukim smrtnim ishodom, suočio se sa nepravomoćnom osuđujućom presudom. U ekspresnom suđenju s kojeg je bila isključena javnost i na kojem je, kako doznaje Jutarnji list, priznao krimen koji mu optužnicom na teret stavlja tužiteljstvo, sutkinja Irena Kvaternik osudila je Kameničkog na 4 i pol godine zatvora.

Također Kamenički, koji je u međuvremenu postao otac te živi sa partnericom i njezinim djetetom, prema nepravomoćnoj presudi mora podmiriti sudske troškove.

S obzirom da mu je izrečena kazna manja od pet godina, pravomoćnost sudske odluke Kamenički će čekati na slobodi, a na objavi presude se nije pojavio.

Za razliku od brzog suđenja, na podizanje optužnice čekalo se dvije godine i tri mjeseca nakon tragedije u kojoj su poginule Laura Stelio, Kameničkova suputnica te Nadica Holfinger, putnica iz Opela s kojim se sudario svojim Mercedesom C63 AMG.

Prema optužnici, Kamenički se 23. kolovoza 2018. godine oko 21.10 sati kretao Ilicom iz smjera istoka prema zapadu vozeći se brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je na navedenoj dionici brzina ograničena na 50 km/h. Dolaskom do kućnog broja 442 Ilice, Kamenički je zbog prevelike brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen i zarotirao se završivši na traci za suprotan smjer.

Pritom je, dok se nekontrolirano kretao, Mercedesom udario u Opel Astru koju je nastavio gurati sve dok je nije odbacio na betonski potporni zid. Zatim se i Mercedes zabio u isti zid o koji se potom odbio i završio na južnoj strani kolnika Ilice gdje je udario u drugi Mercedes. Rezime užasa je da se Kameničkovo vozilo, nakon zaustavljanja, i zapalio.

Podsjetimo, sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog obrane da se sa suđenja isključi javnost navodeći da je u vrijeme nesreće Kamenički bio mlađi punoljetnik s napunjenih 20 godina života, čije su se okolnosti od tada, pa do danas kad je na pragu 23. godine, promijenile.

Obrana se, također, požalila i da je Kamenički, mjesecima nakon nesreće, bio izvrgnut ogromnom, agresivnom medijskom izvještavanju. Na visinu kazne, Kamenički ima pravo uložiti žalbu.

Izdvojeno

26. studeni 2020 04:31