StoryEditor
Crna kronikaUsmrtio majku i oca

Mladi ubojica Tin Šunjerga još uvijek je u previše lošem stanju za psihijatrijsko vještačenje; Odvjetnik Baica: Nije istina da ga imućni djed iz Njemačke pokušava izvući iz zatvora

Piše PSD
19. travnja 2017. - 16:00

Dva tjedna nakon što je doživio živčani slom u šibenskom istražnom zatvoru Tin Šunjerga još je u previše lošem stanju za psihijatrijsko vještačenje, doznaje 100posto.hr od njegovog odvjetnika.

19-godišnjak iz Čiste Velike čiji je zločin zgrozio cijelu zemlju još se nalazi u Zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu.

„Psihijatrijsko vještačenje radi se samo u Vrapču, pa će i njega tamo prebaciti kad liječnici procijene da je u dovoljno dobrom stanju. Ne znam kad će to biti niti koliko će vještačenje trajati. Liječnici će odlučiti koliko dugo ga trebaju promatrati“, rekao je mladićev odvjetnik po službenoj dužnosti Frano Baica, koji provjerava stanje svog branjenika svakih nekoliko dana.

Dodao je kako ga zbog mladića, koji je hladnokrvno smaknuo majku i ocahicima u potiljak, nije kontaktirao baš nitko od njegove šire obitelji.

Tin Šunjerga je bio jedinac, a i njegov otac Marin je bio jedinac. Pojavile su se informacije kako je mladićev djed Željko, koji je stekao imetak živeći i radeći u Njemačkoj te unuku darovao Mercedes kojim je bježao policiji, najavio kako će učiniti sve što može da Tina izvuče iz zatvora, no odvjetnik ih odlučno opovrgava.

„Da je to istina ja bih za to morao znati jer bi se morao ili javiti meni ili uzeti drugog odvjetnika, a i tada bi me obavijestili da se mijenjapunomoć o zastupanju“, kaže Baica.

Čista Velika, malo mjesto u kojem se dogodio nezapamćen zločin, još se nije vratilo u normalu.

I Tinov daljnji rođak Ante Šunjerga opovrgava informacije da ga je djed odlučio izvući iz zatvora.

„Njegov djed i baka su još ovdje, nisu se vratili u Njemačku nakon pogreba Marina i supruge Silvane, ali nije točno da radi na tome da ga izvuče na slobodu. Pa svjestan je što je Tin učinio i gdje mu je mjesto. S druge strane, teško se je odreći člana obitelji i ne znači da ga ne zanima kako mu je“, rekao nam je Ante Šunjerga.

# ZATVOR# BOLNICA# LIJEčENJE#TIN šUNJERGA# DJED# FRANO BAICA

Izdvojeno