StoryEditorOCM
Crna kronikamjesec dana zatvora

Mladi šibenski diler mahao nožem u kafiću; Prijetio je smrću i dvojici policajaca

Piše šibenski.hr
12. kolovoza 2022. - 13:36

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (2003.) te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. KZ-a i prijetnje iz članka 139. stavka 2. KZ-a, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 19-godišnjak u popodnevnim satima 5. kolovoza 2022. u Šibeniku, radi daljnje prodaje, kod sebe držao 15,4 grama droge amfetamin tzv. speed i 2,4 grama droge MDMA. Osnovano se sumnja i da je istoga dana u popodnevnim satima, u ugostiteljskom objektu u Šibeniku, nakon verbalnog sukoba sa zaposlenikom objekta, mahao nožem u predjelu njegova trbuha i prijetio mu smrću. Potom je, osnovano se sumnja, prijetio smrću dvojici policijskih službenika koji su postupali prema njemu te je opisanim postupanjima izazvao kod oštećenika uznemirenost i ozbiljan strah za život- kazali su u DORH-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenog 19-godišnjaka te je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku određivanje istražnog zatvora protiv 19-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

20. travanj 2024 04:02