StoryEditorOCM
Crna kronikanasilje u obitelji

Mladi nasilnik iz okolice Šibenika završio mjesec dana iza rešetaka: mlatio izvanbračnu suprugu po glavi i tijelu i slao joj prijeteće sms poruke

Piše šibenski.hr
29. prosinca 2020. - 08:47

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. KZ-a, doznaje se u šibenskom Tužiteljstvu.

- Osnovano se sumnja da je od lipnja 2020. do 24. prosinca 2020. na području Srbije i u mjestu u blizini Šibenika, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, izvanbračnu suprugu u više navrata vrijeđao raznim pogrdnim riječima te je udarao po glavi i tijelu na koji način joj je 12/13. prosinca 2020. zadao tjelesnu ozljedu.

Potom je, osnovano se sumnja, nakon što je 17. prosinca 2020. otputovao u inozemstvo, oštećenicu nazivao više puta dnevno, a kad mu ona nije odgovorila na poziv slao joj je prijeteće sms poruke. Osnovano se sumnja da joj je 20. prosinca 2020. u telefonskom razgovoru zaprijetio da će usmrtiti njenu djecu i roditelje, što je ponovio i sljedeći dan, a što je sve je kod oštećenice izazvalo osjećaj nemoći i povrijeđenog dostojanstva te strah za osobnu sigurnost i sigurnost članova obitelji - izvijestili su iz DORH-a.

Nakon što je okrivljenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, zaključuju u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

24. svibanj 2024 05:43