StoryEditorOCM
Crna kronikanije se obogatio

Mladi Drnišanin osumnjičen za tri drske krađe, policija detaljno opisala kako je ‘operirao‘

Piše Šibenski.hr
21. ožujka 2023. - 09:59

U Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje tri drske krađe, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u Drnišu, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, na istovjetan način tri puta otuđio bonove i duhanske proizvode iz tri trgovine tako da bi prvo uzeo artikle, zatim bi pružio karticu bez pokrića radi plaćanja, za koju je znao da na njoj nema sredstava za plaćanje, i kad kartica ne bi prošla onda bi doveo u zabludu zaposlenice da ide u automobil po novac nakon čega bi pobjegao. Ovakvim postupanjem je oštetio tri trgovine- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik šibensko-kninske policije.

Prema informacijama iz policije, mladić je svoju prvu operaciju izveo 3. veljače u trgovini sa sjedištem u Drnišu, gdje je napravio materijalnu štetu od 50 eura.

Svoju rabotu ponovio je 25. veljače u trgovini sa sjedištem u Zagrebu, u kojoj je načinio materijalna šteta od 75 eura.

Prije nego što je uhvaćen,28. veljače prevario je zaposlenice trgovine sa sjedištem u Splitu, pri čemu je nastala materijalna šteta od 105 eura:

- Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- zaključio je policijski glasnogovornik.

19. travanj 2024 04:08