StoryEditorOCM
Crna kronikaIZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Marko Grubelić (30) dobio prijetnju: Mladom načelniku Općine Tribunj skalpelom prerezane kočnice na službenom automobilu

Piše Ante Talijaš
24. svibnja 2018. - 15:05

Mladi, 30-godišnji načelnik općine Tribunj Marko Grubelić doživio je prvu veliku neugodnost, otkako je prije godinu, kao nezavisni kandidat pobijedio na lokalnim izborima i preuzeo čelnu funkciju ovog ribarskog mjesta, prekinuvši 10-godišnju vladavinu HDZ-a. Naime, pod okriljem noći zasad nepoznati počinitelj (ili više njih) onesposobili su kočnice na službenom općinskom automobilu Golfu petici, kojeg je načelnik Grubelić ostavio parkiranoga ispred svoje kuće.

-U utorak ujutro, nešto prije sedam sati sjeo sam u službeni automobil i krenuo na posao. Najprije sam s parkirališta izašao na rikverc. No, kada sam krenuo dalje voziti, a automobilu se upalili zvučni i svjetlosni signali sugerirajući mi da sa automobilom nešto nije uredu. Pokušao sam odmah zakočiti, ali papučica nije hvatala. Odmah sam shvatio da su u pitanju kočnice te sam povukao ručnu. U prvi tren nisam pomišljao da mi je netko namjerno onesposobio kočnice. No, nakon što sam pozvao servis službu, njihovi djelatnici utvrdili su da su mi kočnice prerezane skalpelom. Odmah sam o ovome izvijestio policiju i podnio kaznenu prijavu protive nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela – ispičao nam je tribunjski načelnik Marko Grubelić.

- Nakon prijave 30-godišnjaka iz Tribunja, ovaj slučaj se za sada vodi kao kazneno djelo oštećenja tuže stvari. Policijska istraga je u tijeku i ako se utvrdi da su na automobilu namjerno onesposobljene kočnice, onda će po srijedi biti kazneno djelo protiv ugroze života i tijela – kazala nam je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

I dok u policiji o ovom teškom incidentu govore službenim rječnikom, načelnik Marko Grubelić svjestan je da mu je ovim činom netko pokušao grubo nauditi.

-Ne mogu i ne želim ovaj atak na mene s ničim povezivati. Do sada je ovaj Golf vozio moj zamjenik, a ja sam ga preuzeo prije desetak dana. To dovoljno govori da je ovaj gnusni čin bio uperen isključivo protiv mene.

- Puno je posla kojeg treba napraviti i puno je posla koji se već do sada napravio. Zaista ne znam zašto sam osobno bio cilj ovakvog kaznenog djela. Sav posao koji radim, zajedno sa suradnicima, radimo pošteno i u najboljim namjerama. Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije želimo i rješavamo isključivo na pošten i transparentan način to smeta. Očito smo stali na 'prave žuljeve'. Očito je ovo i dokaz da radimo dobar posao za širu društvenu zajednicu. Ni u kojem slučaju ne mislim posustati u ovom poslu kojeg obavljam, tako da jedina šteta koja se napravila u ovom slučaju jest ona na kočnicama. Počinitelju i eventualnom naručitelju ovog kaznenog djela želim sve najbolje u životu s nadom da će mu nekad proraditi savjest te da će u konačnici izaći na pravi životni put – napisao je Grubelić na svom 'fejs profilu'.

Inače, sličan incident dogodio se u Tribunju i prije dva tjedna. Meta prijetnje bio je Damir Šebetić, stečajni upravitelj Poljoprivredne zadruge Tribunj u stečaju. Ispred zgrade Općine Šebetiću su probušene gume na osobnom automobilu. To se dogodilo na dan kada je upriličen skup iskazivanja javnog interesa zainteresiranih subjekata za kupnju Poljoprivredne zadruge Tribunj u stečaju.

Policijska istraga trebala bi dati odgovor i na pitanje – je li su ova dva slučaja oštećenja automobila povezana s prodajom PZ Tribunj u stečaju i je li iza njih stoje isti počinitelji?

18. travanj 2024 16:55