StoryEditorOCM
Crna kronikaMladi reketar

Maloljetnik u Nuniću prijetio drugom maloljetniku i iznudio 105 tisuća kuna, koje je ovaj krao roditeljima

Piše Šibenski.hr
29. siječnja 2018. - 11:02

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za osam kaznenih djela iznude na štetu maloljetnika, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko- kninske

Kako su kazali u policiji, nakon zaprimljene kaznene prijave da je u noći 12./13. siječnja u Nuniću iz kuće 57-godišnjaku otuđen novac, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik u vremenu od ožujka do lipnja mjeseca 2016. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, ozbiljnom prijetnjom tjelesnom snagom u šest navrata iznudio ukupno 6.000 švicarskih franaka, koje je oštećeni maloljetnik iz kuće otuđio roditeljima.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik 26. i 27. prosinca prošle godine, na isti način, nakon što je oštećenog vozilom odvezao u Nunić do njegove obiteljske kuće, iznudio iznos od 8.000 eura, koje je oštećeni maloljetnik otuđio iz obiteljske kuče i predao osumnjičenom. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na 105.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni maloljetnik, je uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

01. travanj 2023 05:40