StoryEditorOCM
Crna kronikaUBOJSTVO TINEJDŽERICE

‘Tog čovjeka nikad prije nisam vidjela, on je naprosto promašio kuću!‘: Majka ubijene djevojke s Lošinja za Jutarnji ispričala kakav je horor doživjela

Piše Dušan Miljuš, Barbara Ban
14. veljače 2020. - 09:55

NOVO

U Malom Lošinju u jutarnjim satima ubijena je 16-godišnja djevojka koja je stradala sasvim slučajno. Muškarac za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo, došao je u zgradu obračunati sa svojom bivšom partnericom. Djevojka i njezina majka navodno su se sasvim slučajno našle na hodniku dok je on krenuo prema trećoj osobi, njegovoj bivšoj djevojci.

-Što da vam kažem, mi smo zapravo kolateralne žrtve. Naprosto smo se našle na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ja i moje dijete tog čovjeka nikad prije, a ni njegovu bivšu partnericu nikad nismo vidjeli. On je naprosto "fulao" kuću. On je uletio u naše dvorište. Bio je mrkli mrak.

Prvo je napao mene, a onda je moja kći izletila. Ja sam se pokušala obraniti, ali nisam mogla. Onda je napao nju, pa opet mene. Ništa nisam vidjela - ispričala nam je L.T., majka ubijene djevojke koju smo dobili nešto poslije 14 sati.

Ona je u to vrijeme bila u policiji i jedva nam je uspjela prepričati što se dogodilo.

RANIJE

Mali Lošinj zavijen je u crno nakon što je ubijena 16-godišnja djevojka. Navodno je, kako se priča po Malom Lošinju, djevojka stradala sasvim slučajno. Naime, čini se kako se muškarac za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo, došao u zgradu obračunati sa svojom bivšom partnericom. Djevojka i njezina majka navodno su se sasvim slučajno našle na hodniku.

- Taj čovjek nije iz Malog Lošinja, nego je iz Osijeka. Znam da se bavio podvodnim ribolovom, a u gradu se predstavljao kao novinar. Međutim, većina nas ga je izbjegavala zato jer nije bio ugodan. Živio je s partnericom koja radi kao konobarica u susjedom kafiću, a  navodno su se razišli i on je tog jutra otišao zapravo potražiti nju, čuli smo od jedne Lošinjanke koja pozna obitelj čija je kćer stradala.

Veli da ta obitelj na nikakav način nije bila povezana s osumnjičenikom koji je vrlo često putem svojih postova napadao lokalnu vlast, policiju, institucije. Govorilo se za njega, čujemo od Lošinjanke, da je konzumirao drogu, a čak i da ga je jednom prilikom završio prisilno na psihijatriji.

Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar izjavio je tijekom konferencije za medije da je dojava o teškom ozljeđivanju djevojke policiji stigla u 6.20 sati. Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula.

Dizdar je kazao da policija najvjerojatnije jednog mogućeg počinitelja ima u policijskoj postaji, dok se za drugim traga.

23. travanj 2024 01:46