StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija u podravini

Majka djevojčice koju je teško ozlijedila argentinska doga: Pazili smo, ali sve se dogodilo u sekundi; Dr. Roić: Radi se o vrlo maloj bebi, vrlo nježne strukture...

Piše JL
23. ožujka 2019. - 18:21
Goran Roić

Majka djevojčice stare svega 39 dana koja je u petak oko 14 sati u mjestu Repaš u Podravini zadobila teške ozljede glave u napadu argentinske doge rekla je za 24 sata da je operacija kojoj je njezina kćerka podvrgnuta u petak navečer u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu prošla uspješno.

- Operacija je prošla uspješno, još ništa ne znamo. Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi. Ne bih sad o tome, oprostite, rekla je.

Podsjećamo, stravičan napad dogodio se u petak oko 14 sati, a nakon događaja teško ozlijeđena curica hitno je iz lokalne koprivničke bolnice, gdje je prvo zaprimljena, prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Dijete je u napadu argentinske doge u vlasništvu obitelji zadobilo višestruke ozljede kostiju, lubanje i mozga.

'Beba se probudila i počela plakati, pas je otrčao do kolijevke...' : otkrivaju se detalji napada psa na jednomjesečnu djevojčicu; Ona je i dalje životno ugrožena, policija je pokrenula istragu protiv njezinog oca, a dogu su odveli veterinari

- Operirana je. Imala je neurokirurški zahvat na glavi. Zbrinute su ozljede mozga i likvorskih prostora i višestruki prijelomi kostiju. Djevojčica je u intenzivnoj njezi, na respiratoru, sedirana uz monitoring vitalnih funkcija i prati se iz minute u minutu, izjavio je u subotu poslijepodne ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu Goran Roić, javlja Jutarnji.

Novinari su ga pitali je li curica i dalje životno ugrožena.

- Sama priroda ozljeda je vrlo teška i ugrožava život, ali nadamo se... sutra ćemo napraviti kontrolni neuroimidžing, kontrolni CT mozga da vidimo situaciju, ima li krvarenja ili komplikacija, ali nadamo se, naravno, najboljem, rekao je Roić.

- Ozljede su kraniocerebralne. Višestruki prijelomi kostiju tjemene regije i ozljeda moždanog tkiva i likvorskih prostora. Zbrinuti su jučer u večernjim satima, dodao je.

Pas izgrizao djevojčicu, nakon višesatne operacije glave prebačena je na JIL: 'To se dogodilo kod mlađeg para. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom'

- Radi se o vrlo maloj bebi. Dojenčadu ženskog spola, staroj malo više od mjesec dana. Vrlo nježne je strukture. Nježna joj je kost. Tako da su ozljede glave u toj dobi vrlo značajne i teške. Ozljede takve prirode zahtijevaju najveću stopu hitnosti, zaključio je svoj istup pred novinarima Goran Roić.

 

 

28. ožujak 2023 01:38