StoryEditor
Crna kronikaPrijeti mu do pet godina zatvora

Luda noć: sjeća se samo da je puno popio i da se probudio u postaji, a u međuvremenu je ukrao reportažna kola HRT-a, vozio prema Drnišu, bježao policajcima...

15. lipnja 2017. - 20:53

Te sam večeri bio s dvojicom kolega u iznajmljenom stanu u Mravincima i konzumirali smo alkohol, a potom smo otišli u jedan lokalni kafić. Ne sjećam se da sam uopće bio u Dugopolju, zadnje čega se sjećam da smo bili u tom kafiću i da sam se odnekud pojavio u policijskoj postaji u Šibeniku - kazao je Mario M., 30-godišnjak iz Nove Gradiške, dajući svoj iskaz pred Općinskom državnim odvjetništvom u Splitu koje ga tereti za tešku krađu kombija HRT-a vrijednog osam milijuna kuna.

Mario je još u svojoj obrani rekao i da se sljedećeg dana vratio u stan u kojem je s ekipom bio večer prije i kako je vidio da je boca zapremnine pet litara skoro prazna pa pretpostavlja da su popili oko četiri litre vina. Rekao je da mu se tako nešto prvi put dogodilo i da od tada ne pije alkohol te da se osjeća posramljeno zbog svega.

ODO Split ga optužnicom tereti da je 18. ožujka ove godine u 3.45 sati u noći na parkingu hotela "Katarina" u Dugopolju došao pijan do reportažnih kola HRT-a marke "mercedes vario 818" u kojem je bila pripadajuća HD oprema vrijedna oko 8 milijuna kuna.

Razbio je leptir staklo na suvozačevim vratima, ušao u kombi te je upalio vozilo originalnim ključem kojeg je našao ispod volana i odvezao se. ODO ga optužuje da je sve to napravio "u nakani pribavljanja velike imovinske koristi".

Reportažna kola HRT-a koja je pijani Mario ukrao opremljena su satelitskom vezom, imaju šest najsuvremenijih kamera za snimanje u HD-u, poslužitelj za snimanje i reprodukciju, sustav usporenih snimaka i svu ostalu opremu za praćenje, prespajanje i nadzor kvalitete signala.

Tog su dana krenula iz Zagreba za Mostar radi prijenosa mise, a vozač je morao prespavati u Dugopolju zbog strogih odredbi o korištenju vozila i maksimalnoj brzini kojom se smiju kretati.

S obzirom na to da se optuženi za tešku krađu ničega, kako kaže, ne sjeća, zanimljivo je vidjeti što su rekla dva šibenska policajca koja su ga zaustavila nepuna tri sata nakon krađe u mjestu Konjevrate.

Dakle, policajci su dobili dojavu da je na čvoru Šibenik s autoceste uočeno vozilo HRT-a koje se kreće prema Tromilji i da je isto ukradeno u Dugopolju.

Oni su ga oko 6.30 sati uočili kako ide put Drniša te su ga pokušali zaustaviti zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. No, kako se vozač nije zaustavljao, oni su mu policijskim vozilom prepriječili put. Vozilo se zaustavilo, a vozač je otvorio vrata i pokušao pobjeći, no oni su ga uspjeli spriječiti silom. Vozilo je, srećom, bez veće štete vraćeno HRT-u.

Za ovo kazneno djelo je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 03:52