StoryEditorOCM
Crna kronikaProvalnici i kradljivci "operirali" i na Silvestrovo

Lopov napao zaštitara i "odmaglio" s plijenom iz dućana

2. siječnja 2017. - 15:15

Za prazničkog vikenda, šibensko-kninskoj policijskoj upravi prijavljena je razbojnička krađa, pet teških krađa, od kojih je jedna u pokušaju i dvije krađe.

U Šibeniku je, tako, 38-godišnji zaštitar, u krađi prehrambenih proizvoda iz jedne trgovine, pokušao spriječiti nepoznatog kradljivca, no ovaj je uzvratio tjelesnim napadom i pobjegao s plijenom vrijednim nekoliko stotina kuna.

Dvije provalne krađe, pak, bilježi se u Rogoznici. U tom mjestu je iz kuće 92-godišnjakinje ukradena pila vrijedna nekoliko tisuća kuna, a bez tehničke robe koja se cijeni na više tisuća kuna ostao je njezin 61-godišnji sumještanin.

Provalnik je "operirao" i u Brodarici. Tamo je 53-godišnjakinji ukrao zlatninu i osobne predmete vrijedne više tisuća kuna.

Provala ulaznih vrata metalnog kontejnera (iz kojeg ništa nije otuđeno), zabilježena je i u Betini, a 75-godišnjem vlasniku počinjena je manja materijalna šteta.

Krađu električnih žica i PVC stupića vrijednih nekoliko tisuća kuna prijavio je 60-godišnji mještanin Žitnića, a 25-godišnja Kninjanka otuđenje mobitela od par tisuća kuna.

- Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesene kaznene prijave Općinskom državnom  odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta- kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU.

28. travanj 2024 06:43