StoryEditorOCM
Crna kronikaŠakom u glavu

Lokalni čelnik HDZ-a nokautirao djelatnika Gradske čistoće Drniš: ‘Nisam mu majci ispraznio žutu kantu‘

Piše Marko Podrug
17. svibnja 2024. - 10:56
Sibenik, 101023. Zbog prometne nesrece kod mjesta Tromilja zatvoren je promet cestom Sibenik-Drnis-Knin.Niksa Stipanicev/Cropix

- Redovno sam obavljao svoj posao po Drnišu i okolici. Taj dan sam sa svojom ekipom po rasporedu praznio žute kante, odnosno plastiku - počeo nam je svoju priču 43-godišnji Ivan Cigić, vozač u Gradskoj čistoći Drniš, koji je dan kasnije završio s ozljedama glave i sa  Schanzovim ovratnikom.

Za svoje ozljede krivi Antu Pijuka, bivšeg načelnika Općine Ružić te aktualnog predsjednika tamošnje podružnice HDZ-a.

Sve je počelo kada kamion Čistoće, kojega je vozio Cigić, nije ispraznio žutu kantu ispred kuće u kojoj živi majka Ante Pijuka.

- Naknadno je Pijukova majka došla u Gradsku čistoću Drniš, sama je donijela plastiku i žalila se da joj uporno ne praznimo žutu kantu. Nazvao sam je i rekao da joj je ispred kuće bila samo zelena kanta, žute nije bilo. Razgovor sam snimao jer znam da je ta gospođa sklona izvrtanju istine pa da imam dokaz da joj nisam prijetio, budući da sam znao da bi na mene mogla naložiti sina, mog direktora ili policiju - prepričava nam Ivan Cigić.

Naš sugovornik nam kaže da je razgovor s Pijukovom majkom "završio normalno" te da ga je kasnije zvala još 4-5 puta, ali joj se nije javio.

No, u srijedu navečer nazvao ga je Ante Pijuk koji je "sasuo paljbu" na Cigića.

- Prijetio je da će me prijaviti policiji zbog prijetnji koje sam rekao njegovoj majci, a kad sam mu kazao da sam cijeli razgovor snimio i da mu ga mogu poslati, počeo me nazivati udbašem koji se koristi udbaškim metodama. Rekao mi je da će ujutro doći sa svojim susjedom u Čistoću i napraviti mi problem.

Tako se i dogodilo. Ante Pijuk se, prema riječima Ivana Cigića, pojavio u Gradskoj čistoći Drniš u četvrtak malo poslije 7 sati sa svojim susjedom.

- Odmah me je počeo vrijeđati i omalovažavati, prijetio mi je na razne načine, rekao je da će me pratiti, da zna gdje pijem kavu, kuda se krećem... Sve se to događalo ispred mojih osam kolega. Nije bilo naznaka da će fizički nasrnuti na mene, zato sam bio opušten i ležeran, s rukama u džepovima. Pokušao sam ga smiriti. U jednom trenu sam dobio snažan udarac u lice njegovom lijevom rukom. Potekla mi je krv iz usta i glave. On se brzim korakom pokupio u vozilo i napustio mjesto događaja. Čak je i njegov susjed ostao šokiran, nije čovjek očekivao da će tako reagirati - tvrdi Cigić.

Iz PU Šibensko-kninske potvrdili su nam da je došlo do fizičkog napada.

- Došlo je do povrede 6. članka Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Jedna osoba je privedena na Prekršajni sud u Kninu - rekla nam je Sanja Baljkas, glasnogovornica šibenske policije.

Ivan Cigić otišao je na Hitnu u Drniš, poslije toga u kninsku i šibensku bolnicu. Ima ozljede glave, stavili su mu i Schanzov ovratnik.

- Nemam lomova i nije mi prijetio smrću pa ga ne mogu kazneno prijaviti. Ali prijetio mi je na sve ostale načine i onesposobio me za rad. Do daljnjega sam na bolovanju.

Do Ante Pijuka još uvijek nismo uspjeli doći. Njegov telefon cijelo vrijeme isključen, iako je, kako doznajemo, jutros trebao biti pušten iz pritvora. Radi se o predsjedniku HDZ-a Općine Ružić te bivšem općinskom načelniku. Također, tijekom lanjskom štrajka u Cestama Šibenik, 36-godišnji Pijuk, koji je u to vrijeme obavljao posao rukovoditelja Službe tehničkog sektora, dobio je otkaz zajedno s trojicom kolega zbog "kršenja osnovne obveze iz radnog odnosa".

 

18. lipanj 2024 22:49