StoryEditor

Kuma bivše ministrice Žalac s 1,34 promila autom pokosila ženu i pobjegla, ali ne ide u zatvor. Kažnjena je radom za opće dobro

Piše šibenski.hr
17. ožujka 2021. - 09:22
Djetetu Marijane Obradović ministrica Gabrijela Žalac bila je krsna kuma 10. ožujka, samo dan nakon prometne nesreće u kojoj je u Vinkovcima naletjela na djevojčicuPožeška nadbiskupija

Završen je sudski postupak protiv Marijane Obradović, kume bivše ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac, zbog prometne nesreće koju je krajem 2018. godine prouzročila u alkoholiziranom stanju, piše Telegram.

Utvrđeno je da je imala 1,34 promila alkohola, a u krvi joj je pronađena i značajna koncentracija diazepama.

Obradović je automobilom u pijanom stanju naltjela na Nataliju Baričević, a zatim pobjegla s mjesta nesreće. Pritom je u automobilu vozila i svoje dvoje djece. Općinski sud u Požegi osudio ju je na osam mjeseci zatvora, a kazna je preinačena u rad za opće dobro, javlja Telegram.

Jedan dan zatvora zamjenjuje se s dva sata rada, pa će Obradović morati odraditi 480 sati.

Podsjetimo, ta se prometna nesreća dogodila 30. prosinca 2018. godine u mjestu Jakšić kraj Požege. Marijana Obradović je sletjela s kolnika, prešla na zelenu površinu i na nogostupu srušila pješakinju. Natalija Baričević je pritom zadobila potres mozga, a kuma bivše ministrice je pobjegla s mjesta nesreće.

Policija je ovu nesreću najprije tretirala kao prometni prekršaj, a ne kao kazneno djelo, a Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je slučaj preuzelo nakon što je priča osvanula u medijima. 

Kako piše Telegram, Obradović je u dva navrata tražila nagodbu kako bi izbjegla ročište, a zatražila je i da suđenje ne bude javno zbog zaštite njezine djece koja su bila s njom u automobilu za vrijeme nesreće. Rekla je da je do nesreće došlo jer se ona tijekom vožnje okrenula kako bi jednom djetetu dodala dudu. 

Kako je Jutarnji list ranije pisao, Marijana Obradović i Natalija Baričević poznaju se od ranije, no Obradović ju je svejedno ostavila ležati na nogostupu nakon nesreće. Kasnije su otkrivene i SMS poruke pune mržnje koje su otvorile sumnju u to da uzrok gaženja automobilom možda nije ležao samo u alkoholiziranosti vozačice. Poruke je, mjesecima prije nego što je skrivila prometnu nesreću, kuma ministrice Žalac slala suprugu Natalije Baričević. U njima navodno na neciviliziran i vrlo ružan način govori o Nataliji Baričević.

item - id = 1084535
related id = 0 -> 1137708
related id = 1 -> 1137569
25. listopad 2021 17:25