StoryEditorOCM
Crna kronikaneda livljanić

Krešimir Škarica zastupa uhićenu dugogodišnju djelatnicu šibenskog Ureda za turizam: ‘Ne znam kako ćemo se braniti‘

Piše Šibenski.hr
23. studenog 2023. - 18:17

Među petoricom uhićenih u jutrošnjoj akciji USKOK-a, vezano za umiješanost u poslove Zorana Pripuza, je i Neda Livljanić, dugogodišnja zaposlenica ureda za turizam Državne uprave u Šibeniku,a potom i Šibensko-kninske županije.

Navodno, Livljanić je izdala dozovole za Pripuzov kamp na Murteru.

- Upravo sam ostvario prvi kontakt sa svojom branjenicom jer sam već u ranim jutarnjim satima bio obavješten da su djelatnici Pnuskoka došli po njih doma. Ona je formalno uhićena u 9.30 sati, sad je privedena u policijske prostorije i bit će u najkraćem roku predana pritvorskom nadzorniku.

Nakon što Uskok obavi radnju prvog ispitivanja znat ćemo hoće li izaći s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora ili neće. Dobili smo pouku o pravima, o čemu ne govoriti s obzirom da je kazneni postupak u ovoj fazi tajan. Međutim, kako su mediji već objavili radi se o zlouporabu položaja i ovlasti. Njezino dovođenje u Uskok očekuje se u ranim popodnevnim satima.

Djelatnici Pnuskoka, koji su doista bili maksimalno korektni, kazali su da će je dovesti u najkraćem mogućem roku. Vidjet ćemo još kako ćemo se braniti, hoćemo li iznositi obranu ili ćemo se braniti šutnjom, to se još moramo dogovoriti s obzirom na činjenični opis koji joj se u ovoj fazi stavlja na teret.

Jedan od osumnjičenika po mojim saznanjima je pušten jer je iznio obranu i za njega ne egzistiraju elementi za istražni zatvor, za druge ne znam. Istražni zatvor određuje sudac istrage na prijedlog državnog odvjetništva, odnosno u ovom slučaju Uskoka. Ako on bude predložen mi ćemo se naravno protiviti - kazao je za 24 sata branitelj Nede Livljanić, Krešimir Škarica.

02. svibanj 2024 17:25