StoryEditorOCM
Crna kronikaPao kamen sa srca

Konačno dobre vijesti: Golemi požar pod nadzorom gasitelja, ugašena i vatra kod Kistanja

Piše šibenski.hr
15. srpnja 2022. - 09:18

U požaru s kojim su se vatrogasci borili od 13. srpnja pod nadzorom je gasitelja. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje, makiju, crnogoricu, bjelogoricu te poljoprivredne kulture na trenutno procijenjenoj površini oko 3300 ha između Vodica, Zatona i Rasline. U večernjim satima s požarišta otpušteni su vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, a tijekom noći na sanaciji i čuvanju požarišta bilo je 160 vatrogasaca sa 57 vatrogasnih vozila, objavili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Ukupno su na gašenju sudjelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair, dva Air Tractora te 370 vatrogasaca sa 107 vatrogasnih vozila s područja Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke županije, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, PP NOS HV kao i pripadnici policije.

Požar na području Kistanja

Na području Šibensko-kninske županije tijekom jučerašnjeg dana nije gorjelo samo kod Zatona, već je jedan požar otvorenog prostora izbio na području Kistanja-predio Bezbradice. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini 3 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovao je protupožarni zrakoplov Canadair te ukupno 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Knin, DVD-a Ervenik, Knin, Drniš i Sveti Juraj Kistanje. Požar ugašen u 19:28 sati.

04. svibanj 2024 06:46