StoryEditorOCM
Crna kronikaNESREĆA kod rijeke

Kombi pun migranata sletio s ceste, desetak osoba završilo u bolnici; Vozač tvrdi: Pokupio sam ih ispred tunela

Piše PSD
22. lipnja 2018. - 14:24

Na čvoru Čavle, dijelu autoceste Rijeka - Zagreb u blizini benzinske crpke Petrol oko 8 sati došlo je do slijetanja kombi vozila talijanskih nacionalnih oznaka, javlja Novi list.

Od desetak putnika, potvrđuje policija, njih sedmero je pri svijesti odvezeno u KBC radi pružanja liječničke pomoći. Novi list neslužbeno doznaje da je riječ o državljanima Sirije.

Nakon očevida prometne nesreće nešto su jasnije okolnosti kako se nesreća i dogodila.

Za upravljačem kombija nalazio se vozač mađarski državljanin koji je u blagom zavoju u smjeru Orehovice zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor te se okrenuo na lijevi bok, proklizavajući zaustavio na sredini desnog traka. Vozač nije ozlijeđen, ali je desetak putnika zatražilo liječničku pomoć. Iako su ozlijeđeni primljeni na Hitni trakt KBC-a pa se ne zna težina ozljeda, zasigurno je većina putnika zadobila prijelome.

Po svemu sudeći riječ je o stranim državljanima, imigrantima koji su se pokušali dočepati zemalja Europske unije. Iako neslužbeno, doznaje se da osim vozača koji "natuca" engleski jezik nitko od stradalih se nije mogao sporazumijeti, a i vozač kombija kaže da je nesretnike pokupio ispred nekog tunela, ali ne kaže ni gdje ni kojeg.

Stoga ne sumnjamo, kriminalističko istraživanje o svim okolnostima koje su dovele do nesreće, ali i utvrđivanja identiteta svih stradalih kao i konačnom cilju njihova putovanja koje je naprasno prekinuto u zavoju kod čvora Čavle se nastavlja.

19. travanj 2024 14:37