StoryEditorOCM
Crna kronikašvercao migrante

Kod Knina uhvaćen državljanin Srbije: za 8400 eura htio prevesti Turke iz Sarajeva do Italije

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2022. - 18:37

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je priveden i ispitan državljanin Republike Srbije (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, doznaje se u DORH-u.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak 12. studenog, nakon što je u Sarajevu u vozilo nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine primio nekoliko državljana Republike Turske, u namjeri da im za novčanu naknadu od 8.400,00 eura pomogne u nezakonitom prolasku preko područja Republike Hrvatske, Republike Slovenije i odlasku na područje Republike Italije, s migrantima ušao u Republiku Hrvatsku van graničnog prijelaza. Potom se, osnovano se sumnja, s migrantima nastavio kretati u smjeru Kninu gdje su ga u mjestu Polača zaustavili policijski službenici- rekli su u šibenskom općinskom Tužiteljstvu.

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, zaključuju u DORH-u.

24. travanj 2024 15:21